Το Διεθνές Συνέδριο για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις
ΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ
   

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Σ. Ωνάσης υπό την αιγίδα και με τη στήριξη του Ιδρύματος Ωνάση, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 13 Μαΐου 2013.

Στόχος ήταν να διερευνηθούν σύγχρονα προβλήματα οικονομικού ενδιαφέροντος τόσο ως προς την ελληνική όσο και ως προς την ευρωπαϊκή και τη διεθνή διάστασή τους. Το Συνέδριο παρακολούθησαν περί τα 300 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, πανεπιστημιακοί, σπουδαστές και επιχειρηματίες. Οι εισηγητές του συνεδρίου, μέλη του Συνδέσμου (πανεπιστημιακοί, ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων) καθώς και νυν υπότροφοι ανέλυσαν από θεωρητική και εμπειρική σκοπιά μια σειρά από θέματα, διατυπώνοντας και προτάσεις πολιτικής. Οι εισηγήσεις τους, οργανωμένες κατά ενότητες και αλληλοσυμπληρούμενες, συνδύασαν με επιτυχία την επιστημονική ανάλυση με την πρακτική εμπειρία. Όλες συνοδεύτηκαν από γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με το ακροατήριο και σχολιασμό στην ολομέλεια.

Η θεματολογία περιλάμβανε ζητήματα μεταρρυθμίσεων και προοπτικών της Ελληνικής Οικονομίας (Ιωάννης Στουρνάρας, Χρύσανθος Λαζαρίδης), προσέλκυσης επενδύσεων, ανάπτυξης και εξωστρέφειας (Βασίλειος Αντωνιάδης, Γεώργιος Αυλωνίτης, Ευριπίδης Λουκής, Ιωάννης Πολλάλης), επιμέρους κλάδων της οικονομίας (Παύλος Ζουμπούλης, Περικλής Λύτρας, Ιωάννης Μουρμούρης), κοινωνικής πολιτικής (Θεόδωρος Κουτμερίδης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Πλάτων Τήνιος), αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής (Αλέξανδρος Αλεξίου, Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, Πρόδρομος Προδρομίδης), μακροοικονομικής πολιτικής (Παναγιώτης Αλεξάκης, Δημήτριος Γεωργούτσος, Γιάννος Κοντόπουλος, Θεολόγος Παντελίδης), χρηματοοικονομικών αναλύσεων (Δανιήλ Γιαμουρίδης, Αλέξανδρος Μηλιώνης, Φωτεινή Οικονόμου, Ιωάννης Παπαντώνης, Παναγιώτης Πατατούκας), ρυθμίσεων και ελέγχων των αγορών (Θέκλα Αγρίτη, Γεώργιος Κράτσας, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, Αριστέα Σινανιώτη-Μαρούδη), καθώς και ειδικά θέματα επιχειρήσεων (Στυλιανός Κονταρίνης, Μάρκος Λουκογιαννάκης, Τριαντάφυλλος Σαραφίδης, Σταμάτης Τζιτζάς).

Το σύνολο των εργασιών, τόσο οι εισηγήσεις όσο και οι παρεμβάσεις, κατεγράφησαν με σκοπό να εκδοθεί ψηφιακός τόμος πρακτικών.

Κορυφή της σελίδας