Η υλοποίηση του «Rethink Athens»

Στα μέσα του 2014 θα ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, τα οποία προβλέπεται να ολοκληρωθούν έπειτα από ενάμιση χρόνο, όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουνίου 2013, σε ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ωνάση. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Rethink Athens» για το έργο της ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας και μετά την επιλογή της πρότασης του ολλανδικού αρχιτεκτονικού γραφείου OKRA, το Ίδρυμα Ωνάση χρηματοδοτεί την εκπόνηση των αναγκαίων αρχιτεκτονικών μελετών από τον νικητή του διαγωνισμού παράλληλα με την εκπόνηση των υπόλοιπων τεχνικών μελετών ΤΡΑΜ, των βιοκλιματικών μελετών, των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, των τοπογραφικών και των κυκλοφοριακών-συγκοινωνιολογικών μελετών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Το έργο με τίτλο «Ανασυγκρότηση του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου» περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις από την περιοχή του Συντάγματος έως την Πλατεία Αιγύπτου: ανάπλαση πλατειών, μετατροπή της οδού Πανεπιστημίου σε άξονα πολλαπλών λειτουργιών (διπλή γραμμή ΤΡΑΜ, ποδηλατόδρομος, χώρος διέλευσης πεζών, λωρίδα για την παρόδια εξυπηρέτηση των ταξί, των τουριστικών λεωφορείων και των αυτοκινήτων ειδικής λειτουργίας), ενώ τρόλεϊ, λεωφορεία και ΙΧ θα μπορούν να διασχίζουν εγκάρσια την οδό Πανεπιστημίου σε δύο σημεία της. Ειδική πρόβλεψη έχει γίνει για τις ανάγκες διανομών, την τροφοδοσία των καταστημάτων και τους υπάρχοντες χώρους στάθμευσης, καθώς και για αλλαγές στον τρόπο κυκλοφορίας αλλά και σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ενθάρρυνση των διαμπερών μετακινήσεων που αποφεύγουν την κεντρική περιοχή της Αθήνας. Τόσο οι παρεμβάσεις-αναπλάσεις του αστικού χώρου όσο και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπεται ότι θα αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό τα σημερινά δεδομένα και τις συνήθειες μετακίνησης των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή εντός του Δακτυλίου της Αθήνας, αναβαθμίζοντας το κέντρο της πόλης.

Στο επίπεδο των συγκοινωνιών, στα έργα περιλαμβάνεται η επέκταση της Γραμμής Τραμ από την Πλατεία Συντάγματος έως την Πλατεία Αιγύπτου, μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πατησίων, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την ολοκλήρωση των μελετών του ΤΡΑΜ έως τα Άνω Πατήσια. Τις σχετικές μελέτες χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Ωνάση και, μετά την εκπόνησή τους, το φθινόπωρο του 2013, προβλέπεται να ξεκινήσει από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η δημοπράτηση κατασκευής του συνολικού έργου (αναπλάσεις, επέκταση του Τραμ και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις).

Έπειτα από πρόσφατες συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), καθώς και της Περιφέρειας Αττικής, ετέθησαν οι βάσεις για τη χρηματοδότηση των έργων του Προγράμματος «Rethink Athens», με ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης του Κέντρου της Αθήνας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ και με ποσό της τάξεως των 62 εκατ. ευρώ περίπου για τα έργα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και επέκτασης του Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν εντός χρονοδιαγράμματος, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ωνάση, οι προμελέτες των έργων ανάπλασης του Κέντρου της Αθήνας και επέκτασης του Τραμ. Ολοκληρώθηκε επίσης από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, με οικονομική συνδρομή του Ιδρύματος Ωνάση, η κυκλοφοριακή μελέτη για τη διαχείριση της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ και την αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων. Η μελέτη αυτή, που αποτελεί συνέχεια και εξειδίκευση της αρχικής διερεύνησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο πλαίσιο σχετικού ερευνητικού προγράμματος, έχει οριστικοποιήσει λεπτομερώς τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την κυκλοφοριακή λειτουργία του κέντρου της Αθήνας και τα αποτελέσματα της μελέτης ενσωματώνονται στο πλαίσιο των υπόλοιπων μελετών του Προγράμματος. Οι Οριστικές Μελέτες για τα έργα του Προγράμματος πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ συνεχίζεται και η εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

«Ένα έργο ανάπτυξης, ένα έργο ουσίας, ένα έργο το οποίο θα φέρει οικονομική και εμπορική ζωή ξανά στο κέντρο της Αθήνας», χαρακτήρισε το σχέδιο ανάπλασης ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου, γιατί, όπως είπε, ακουμπάει τις λαϊκές συνοικίες της Αθήνας, τις συνοικίες που μαστίζονται από την κρίση, τα Κάτω Πατήσια, την Κυψέλη, τα Εξάρχεια, τη Νεάπολη, τα Χαυτεία, όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας.

«Το έργο αυτό», συνέχισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, «έχει την αποδοχή του λαού, όπως έχουμε δει και από τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και από τη συμμετοχή του κόσμου στην έκθεση που διοργανώθηκε. Επίσης, είναι ένα έργο πλήρες. Δηλαδή γίνονται από το Ίδρυμα Ωνάση όλες οι απαραίτητες μελέτες, με ταχύτατους ρυθμούς». Επιπλέον, ο Αντώνης Παπαδημητρίου διαβεβαίωσε ότι όλες οι μελέτες που έπρεπε να γίνουν έχουν γίνει και παραδίδονται μέσα στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι, χάρις στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των υπουργείων, της Περιφέρειας και του Δήμου, το έργο θα υλοποιηθεί εντός των επιθυμητών χρονικών προθεσμιών. «Το Ίδρυμα Ωνάση, από την πλευρά του, θα κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι χρειάζεται για να γίνει αυτό το έργο», κατέληξε ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Μετά την ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι συναντήθηκαν προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους, δηλώσεις έκαναν ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τη θερμή υποστήριξη της πολιτείας προς το έργο, το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, έτσι ώστε να αλλάξει όψη το κέντρο της Αθήνας και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα.