Το Σώμα σε Κρίση: Ένας απολογισμός
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΟΣ
Το πάνελ της συζήτησης με τις Έλενα Πατρικίου, Stacey Prickett, Stephanie Maher και Στεριανή Τσιντζιλώνη
Το πάνελ της συζήτησης με τις Έλενα Πατρικίου, Stacey Prickett, Stephanie Maher και Στεριανή Τσιντζιλώνη
   

Ύστερα από μια ημερίδα για το Σώμα, κατά την οποία η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ξεχείλισε από σώματα, λέξεις και ήχους, για τον απολογισμό της αρκούν οι απολύτως επιτυχημένες φωτογραφίες της Εύας Τσαγκαράκη. Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερους από 400 θεατές-συμμετέχοντες στις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός του κτιρίου της Στέγης στη διάρκεια δέκα ωρών. 

Η διοργάνωση περιέλαβε όλους τους υποτρόφους που πρότειναν εισηγήσεις (αποφεύγοντας ένα από τα αληθινά αίτια της κρίσης της Ελλάδας, τις δημιουργούμενες κυψέλες εξουσίας, οι οποίες έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την παρεμπόδιση άξιων ανθρώπων να λειτουργήσουν). Κάθε ομιλητής συνταιριάστηκε με έναν ειδικά προσκεκλημένο συνομιλητή, ώστε μέσα από τη συνάντησή τους να βγει κάτι γόνιμο για το κοινό αλλά και για τον ίδιο τον υπότροφο. 

Οι εισηγήσεις αποτέλεσαν απλά εναύσματα που επέτρεψαν να ακουστούν οι γνώμες των θεατών, χρησιμοποιώντας τον κύκλο ως βασικό σχήμα χωροθεσίας ομιλητών και κοινού. Ποικίλες παράλληλες δράσεις οργανώθηκαν, αντιπαραβάλλοντας συμμετοχικά κινητικά εργαστήρια με ομιλίες, θεωρώντας τη δυνατότητα επιλογής απαραίτητη για τον αυτοπροσδιορισμό κάθε θεατή. 

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στους εθελοντές, μέλη και μη του Συνδέσμου, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, αλλά και στους ανθρώπους της Στέγης για την πολύτιμη υποστήριξή τους.

Μια ημερίδα με θέμα την κρίση δεν ολοκληρώνεται όσο εξακολουθεί να υπάρχει η κρίση και εμείς συνεχίζουμε να είμαστε τα σώματα μας· αποτελεί ωστόσο έναν ακόμα κρίκο στην προσπάθεια των ανθρώπων να καταλάβουν, να ενθαρρυνθούν, να συναντηθούν, να αποφασίσουν και αναπόφευκτα να δράσουν.

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση
Από το εργαστήρι της χοροθεραπεύτριας Σίσυς Λύκου με θέμα «Κρίση και διάλογος: Χοροκινητικές προσεγγίσεις στη σύγκρουση και τη συνεννόηση μέσω του σώματος»
Αθρόα η συμμετοχή στο Εργαστήριο Κίνησης της Γωγώς Πετραλή

Κορυφή της σελίδας