Το πρόγραμμα επέκτασης και ανακαίνισης του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη
   

Η ανάπτυξη, η επέκταση και η αναβάθμιση συνοδεύουν τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες. Τον κανόνα αυτόν ακολουθεί και το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, έχοντας διαγράψει εξαιρετική ανοδική πορεία από την ίδρυσή του έως σήμερα. Στις 7 Νοεμβρίου 2012, το θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάση εξήγγειλε ένα σημαντικό πρόγραμμα ανακαίνισης και επέκτασης του Πολιτιστικού Κέντρου του, το οποίο στεγάζεται στο Αίθριο του Ολυμπιακού Πύργου, στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν.

Το έργο, ύψους αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Ίδρυμα Ωνάση. Η υλοποίησή του ανατέθηκε στο κορυφαίο γραφείο αρχιτεκτονικής και design Perkins Eastman και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013. Ο σχεδιασμός προβλέπει την αναβάθμιση και την επέκταση των χώρων του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς και την ανακαίνιση των κοινόχρηστων χώρων του Αιθρίου. Όσο διαρκούν τα έργα, το Πολιτιστικό Κέντρο θα συνεχίσει το πρόγραμμα των πολιτιστικών του δράσεων, οι οποίες θα φιλοξενούνται σε άλλους καταξιωμένους χώρους στη Νέα Υόρκη.

Το Κέντρο ιδρύθηκε το 1999 και ξεκίνησε τη λειτουργία του το φθινόπωρο του 2000. Έκτοτε, έχει διοργανώσει 16 μεγάλες εκθέσεις, 10 εγκαταστάσεις σύγχρονης τέχνης και φωτογραφίας, περισσότερες από 120 πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας περισσότερους από 700.000 επισκέπτες μέχρι σήμερα, ενώ έχει δημοσιεύσει 16 εκθεσιακούς καταλόγους και πρακτικά συνεδρίων.

«Το Ίδρυμα Ωνάση αποφάσισε να αναλάβει αυτό το σημαντικό έργο ανακαίνισης και επέκτασης του Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Υόρκης ανταποκρινόμενο στη θερμή υποστήριξη που λαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια από την πόλη και το κοινό της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου. «Στόχος μας είναι να εξακολουθήσουμε την πολιτιστική και εκπαιδευτική αποστολή μας σε ένα νέο, βελτιωμένο και αναβαθμισμένο περιβάλλον που θα προσφέρει εκπαίδευση και αισθητική απόλαυση σε όλους».

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Perkins Eastman, που ανέλαβε το έργο της ανακαίνισης, ειδικεύεται σε προοδευτικά, καινοτόμα σχεδιαστικά projects, κινούμενο πέρα και πάνω από τους στόχους των εκάστοτε πελατών και μεγιστοποιώντας την ανθρώπινη εμπειρία. Από το 1981, το έτος της ίδρυσής του, έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο διεθνές γραφείο αρχιτεκτονικής, αστικού σχεδιασμού και διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2014 ταυτόχρονα με τα εγκαίνια μιας σημαντικής έκθεσης αρχαιολογικού περιεχομένου, η οποία θα διοργανωθεί σε συνεργασία με κορυφαία αμερικανικά και ευρωπαϊκά μουσεία.

Κορυφή της σελίδας