Προτάσεις για τις εκδηλώσεις του 2012‒2013

Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου, 

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες που βιώνουμε, πιστεύουμε ότι ο Σύνδεσμός μας μπορεί και πρέπει να παρέμβει ενεργά στα κοινωνικά πράγματα. Με αυτό το σκεπτικό, αποφασίσαμε να συνθέσουμε και να καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου με όχημα τις εκδηλώσεις μας. Στόχος μας δεν είναι να καταδείξουμε απλώς τις πάσης φύσεως παθογένειες, θεσμικές, αξιακές ή άλλες, ούτε και να ανακυκλώσουμε στερεότυπα και κοινοτοπίες.

Θέλουμε να τονώσουμε τον ψυχισμό και την εικόνα του Έλληνα, παρακάμπτοντας τις στρεβλώσεις που υπονομεύουν τη δυναμική, προσβάλλουν την αισθητική και νεκρώνουν τις αντι-στάσεις του.

Θέλουμε να επανακαθορίσουμε το στίγμα μας στον παγκόσμιο χάρτη, προτείνοντας μέσα από πολυσυλλεκτικές δραστηριότητες έναν νέο λόγο για την Ελλάδα και τους Έλληνες του σήμερα με ευθυκρισία, χιούμορ και μαχητικότητα.

Στον κύκλο εκδηλώσεων που διοργανώνουμε για την περίοδο 2012-13, περιμένουμε τις προτάσεις σας για καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ο ελληνισμός που σκέφτεται και δημιουργεί, που επινοεί και παράγει, που μοιράζει και μοιράζεται. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τη διαφορά. Και όλοι μαζί μπορούμε το καλύτερο.

Στείλτε μας τις ιδέες σας, συμπληρώνοντας το έγγραφο που θα βρείτε στο PDF παρακάτω. Για την καλύτερη παρουσίαση της πρότασής σας, μπορείτε να υποβάλετε υποστηρικτικά έντυπο, ψηφιακό ή άλλο υλικό. Ενθαρρύνουμε ιδιαίτερα την υποβολή πρωτότυπων και ποιοτικών προτάσεων που προϋποθέτουν συνεργασία μεταξύ των υποτρόφων στο πλαίσιο του ίδιου ή/και διαφορετικών πεδίων. Δεν αποκλείονται προτάσεις με άλλη θεματολογία, εφόσον παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είναι επίκαιρες.

Οι προτάσεις θα εξετάζονται ανά τετράμηνο. Οι επόμενες προθεσμίες υποβολής είναι η 31η Οκτωβρίου 2012 και η 31η Ιανουαρίου 2013.


Με φιλικούς χαιρετισμούς,


o Πρόεδρος,
Τάσος Μπουλμέτης
Υποβολή πρότασης