Σημείωμα

Ήταν μαγευτική η βραδιά που ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε την Τρίτη 3 Ιουλίου στην ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Το πολυαναμενόμενο πάρτι του Συνδέσμου, υπό το φως της πανσελήνου και με θέα τον φωταγωγημένο βράχο της Ακρόπολης, δικαίωσε τις προσδοκίες και των πιο απαιτητικών! (Λεπτομέρειες και στιγμιότυπα στο επόμενο τεύχος του ΑΩ).

Ο Σύνδεσμος συνεχίζει τους κύκλους δραστηριοτήτων που έχει καθιερώσει, εμπλουτίζοντας τις εκδηλώσεις του με νέες, τις οποίες τα μέλη του πάντα αγκαλιάζουν με γνήσιο ενδιαφέρον. Παράδειγμα αποτελεί, ασφαλώς, ο κύκλος των ξεναγήσεων, ο οποίος θα συνεχιστεί με νέες επιμορφωτικές εκδηλώσεις, ύστερα από τις δύο πρώτες επιτυχημένες εξορμήσεις στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Οι ξεναγήσεις του Συνδέσμου βρήκαν ανταπόκριση τόσο από την πλευρά των φορέων που τις φιλοξένησαν όσο και χάρις στην επιστημονική συνεργασία των υποτρόφων που ειδικεύονται στους αντίστοιχους τομείς. Στις προγραμματιζόμενες ξεναγήσεις περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το «Ναυάγιο των Αντικυθήρων» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και οι θησαυροί της Εθνικής Βιβλιοθήκης. 

Στις 26 Μαΐου, ακολουθήσαμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μουσικής και λόγου τη μεσόφωνο Άννα Παγκάλου, η οποία συνέπραξε με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο και τον ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη. Επίκαιρη, ζωντανή και εμπλουτισμένη με τις ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών και του κοινού ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος στις 6 Ιουνίου, με θέμα «Ελληνικός αθλητισμός: σταθερή αξία ή εύθραυστη βιτρίνα;». Γεμάτες νιάτα, ενθουσιασμό, αλλά και με καλλιτεχνική αρτιότητα ήταν οι δύο ξεχωριστές παραστάσεις που έδωσαν οι τελειόφοιτοι της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών στις 15 και 16 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, προσκεκλημένοι του Συνδέσμου. Όλες αυτές τις πρόσφατες εκδηλώσεις θα τις παρουσιάσουμε αναλυτικά στο επόμενο τεύχος του ΑΩ.

Οι προτάσεις των μελών του Συνδέσμου για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων θα συνεξεταστούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού της ερχόμενης περιόδου. Παράλληλα όμως με τις ιδέες και τις προτάσεις, αξίζει να διοχετεύουμε όλοι μας τη μεγαλύτερη δυνατή ενέργεια στη συμμετοχή, η οποία είναι απαραίτητη για τη ζωντανή παρουσία του Συνδέσμου, τόσο κατά τη φάση της προετοιμασίας όσο και κατά την υλοποίησή τους. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση, η οποία θα είναι απολογιστική και θα εκλέξει την Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές με επιστολική ψήφο, σύμφωνα με το νέο Καταστατικό. Για όλες τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται θα ενημερωθούμε εγκαίρως από τη Γραμματεία του Συνδέσμου.

Λήδα Μπουζάλη

 


..