Συμμετοχή του Συνδέσμου στον διάλογο για την Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗΣ
   

Αγαπητοί φίλοι,

Ο στόχος του Συνδέσμου για ουσιαστικές κοινωνικές παρεμβάσεις δεν εξαντλείται, όπως ήδη γνωρίζετε, στη διοργάνωση των εκδηλώσεών μας. Όλοι μας, ατομικά ή ομαδικά, έχουμε τη θέση μας στην ευόδωση των οραματικών δράσεων του Ιδρύματος Ωνάση. Στη νέα μάλιστα πρωτοβουλία του, «Re-think Athens», περισσότερο από ποτέ, η στάση μας, η άποψή μας και η συμμετοχή μας στη συζήτηση στον ειδικό διαδικτυακό τόπο έχουν αποφασιστική σημασία.

Η σελίδα του www.rethinkathens.org, καθώς και οι σελίδες του έργου στο facebook και στο twitter αποτελούν εξαιρετικά μέσα και μοχλούς δράσης που μπορούμε να εκμεταλλευθούμε. Αξίζει να τις χρησιμοποιήσουμε ώστε να προσφέρουμε τις δικές μας αντιλήψεις αλλά και να παρέμβουμε στη δημόσια συζήτηση.    

Μπορούμε, από σήμερα κιόλας, να βοηθήσουμε το σταμάτημα του κατήφορου που έχει πάρει η αστική υποβάθμιση, χτίζοντας και ένα τείχος απέναντι στον αρνητισμό της ηθικής υποβάθμισης, που βάζει σε κίνδυνο κάθε μεγαλόπνοο σχέδιο και αντιστρατεύεται κάθε θετική αλλαγή. Η δυνατότητα πάντως να σχεδιάσουμε οι ίδιοι το πρόσωπο που θέλουμε για την πρωτεύουσά μας αποτελεί και μια χρυσή ευκαιρία, τις δύσκολες τούτες ώρες, για να ξανασυναντηθούμε με το ελληνικό ήθος, τη δημοκρατική αρετή. Να φέρουμε πίσω, δηλαδή, τη δημοκρατία αυτής της πόλης, που δεν είναι καθεστώς αλλά η αρετή ως έξις ‒ που σημαίνει να γίνεται συνήθεια η φιλότιμη υπέρβαση για το κοινό καλό.  

Η ενεργός συμμετοχή στο «Re-think Athens» είναι η αφορμή. Να έχουμε τον νου μας! Ο ηλεκτρονικός δημόσιος διάλογος του Ιδρύματος και του Συνδέσμου γίνεται όλο και πιο ευρύς.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου,
ο πρόεδρος,
Τάσος Μπουλμέτης

Κορυφή της σελίδας