ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
01/01

27.02.2018 / Ανακοινώσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: ΜΙΚΡΟΙ ΓΟΥΤΕΜΒΕΡΓΙΟΙ

Από τη Βίβλο του Γουτεμβέργιου στο υβριδικό βιβλίο
Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018
11:00-14:00

Α΄ Μέρος: Με έμπνευση ένα πιστό αντίγραφο του πρώτου βιβλίου που τυπώθηκε ποτέ: της Βίβλου των 42 γραμμών του Ιωάννη Γουτεμβέργιου, τα παιδιά μεταφέρονται στην Ευρώπη του 15ου αιώνα και μαθαίνουν τη σημασία της ανακάλυψης της τυπογραφίας για τη διάδοση της γνώσης και τη βελτίωση της παιδείας. Πώς η υπόδουλοι Έλληνες αξιοποίησαν αυτή την εφεύρεση; Ποιο είναι το μέλλον του έντυπου βιβλίου και της τυπογραφίας σήμερα;

Β΄ Μέρος: Εκπαιδευτική εκδρομή: Παιδιά και γονείς θα επισκεφτούν το πιο παλιό τυπογραφείο της Αθήνας (Ζηνοδώρου 17, Αθήνα – Κολωνός, Τυπογραφείο Ν. Βοζίκη) με πούλμαν του Ιδρύματος Ωνάση και θα γνωρίσουν τον τελευταίο Έλληνα «Γουτεμβέργιο» που θα τους δείξει την τέχνη της παραδοσιακής τυπογραφίας. Στο τέλος του εργαστηρίου θα παραλάβουν τα γράμματα του ονόματός τους σε μεταλλικά τυπογραφικά στοιχεία.


Συντελεστές:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
Ιστορικός Βιβλίου-Αρχιτέκτων
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΖΙΚΗΣ
Εκδότης - Τυπογράφος

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).

scrollup scrolldown

Αναζητηση


 


Εγγραφη στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση για νέα και τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, παρακαλούμε εγγραφείτε εδω.
Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email