ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
01/01

21.02.2018 / Ανακοινώσεις

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μια βαλίτσα, πολλές ιστορίες
Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018
11:00-14:00

Α’ Μέρος: Με τη βαλίτσα του ταξιδιώτη της γραφής του Ιδρύματος Ευγενίδου ανά χείρας και όχημα τη φαντασία τους τα παιδιά μεταφέρονται σε άλλες εποχές γνωρίζοντας τα υλικά και τα σύμβολα που χρησιμοποιούσαν οι διάφοροι λαοί για να αναπαραστήσουν τα νοήματα της προφορικής γλώσσας. Για ποιο λόγο μάθαμε να γράφουμε; Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η διαδικασία; Πόσα είδη γραφής υπάρχουν; Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της γραφής από την εποχή των σπηλαίων έως την ανακάλυψη της τυπογραφίας.
Β΄ Μέρος: Εργαστήρι: Με τη βοήθεια ενός καλλιγράφου, τα παιδιά χρησιμοποιώντας γράμματα, εικόνες και ειδικά εργαλεία, μετατρέπονται σε μικρούς γραφείς σαν εκείνους των παλαιότερων εποχών, και δημιουργούν….. το δικό τους «σπάνιο» χειρόγραφο με πένες και πινέλα σε παλαιωμένο χαρτί, χρησιμοποιώντας το σύστημα γραφής της επιλογής τους και πάνω από όλα τη φαντασία τους.

Συντελεστές:
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ,  Γεωλόγος Msc, Μουσειοπαιδαγωγός
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗΣ, Γραφίστας – Σχεδιαστής

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).
scrollup scrolldown

Αναζητηση


 


Εγγραφη στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση για νέα και τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, παρακαλούμε εγγραφείτε εδω.
Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email