ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
01/01

15.01.2018 / Ανακοινώσεις

ΔΙΑΛΕΞΗ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΙΟΙ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΙΛΙΩΝ: ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ
 
1ος Κύκλος Ομιλιών στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη
Οι συγκρούσεις,  οι ανταγωνισμοί και οι πολυμέτωπες ρήξεις στην παιδεία μεταξύ ριζοσπαστικών και συντηρητικών δυνάμεων, την εποχή του μεγάλου αγώνα για την ελευθερία.


17 Ιανουαρίου 2018
Τετάρτη | 18:30-20:30

ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
(Λ. Βασ. Αμαλίας 56)

Ο 18ος αιώνας σηματοδοτεί την εδραίωση της νεότερης επιστήμης. Με ποιο τρόπο οι ελληνόφωνοι λόγιοι των Βαλκανίων συνδιαλέγονται με τις νέες θεωρήσεις της φύσης; Πώς οικειοποιούνται τις μεθοδολογικές καινοτομίες της Επιστημονικής Επανάστασης; Σε ποιο βαθμό οι μετακινήσεις και η συμμετοχή τους στα δίκτυα του ευρωπαϊκού χώρου επηρεάζουν τον χαρακτήρα των επιστημονικών τους εγχειρημάτων; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα δεν είναι απλές και σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα εσκαμμένα της συμβατικής ιστοριογραφίας που στηρίζεται στο δίπολο κέντρο-περιφέρεια.

Ομιλητής: ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών και των Τεχνικών στους Νεότερους χρόνους, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org ή στο 210 37 13 000 (Δευτέρα - Παρασκευή 9:00-17:00).

scrollup scrolldown

Αναζητηση


 


Εγγραφη στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση για νέα και τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, παρακαλούμε εγγραφείτε εδω.
Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email