ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
01/01

15.04.2014 / Ανακοινώσεις

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

Αγαπητοί συνυπότροφοι,

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ξεκίνησε τη θητεία του με καινούργιες ιδέες και διάθεση για έργο!

Από την πρώτη μας κιόλας συνάντηση, διαπιστώσαμε ότι είναι στις μέρες μας ιδιαιτέρως αναγκαίο να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη συλλογικότητα, η έλλειψη της οποίας είναι συχνά αισθητή στη δημόσια ζωή.

Από αυτή την ιδέα εκκινώντας, σκεφτήκαμε ότι θέλουμε περισσότερο από όλα να γίνουμε εμείς, οι υπότροφοι, μια ζωντανή κοινότητα συνδεδεμένη με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Συζητήσαμε για τις αξίες μας και για τους λόγους που μας έκαναν να συναντηθούμε στον Σύνδεσμο, πιστεύοντας ότι πραγματικά εκπροσωπούμε και εσάς. Κάποιοι από εμάς μίλησαν για αισθητική, για πολιτισμό και για το παράδειγμα της αριστείας. Άλλοι για γέφυρες με την κοινωνία και για προσφορά. Επίσης για αισιοδοξία, παρέμβαση στην καθημερινότητα και ανταλλαγή.

Σήμερα τα συνθέτουμε όλα και σας προσκαλούμε να δώσετε ώθηση με τις ιδέες σας στο νέο έργο του Συνδέσμου. Να μας βοηθήσετε να αναδείξουμε το πολυτιμότερο «κεφάλαιό» του, τους υποτρόφους. Να γίνουμε μια ομάδα όπου όλοι μας θα συμμετέχουμε ενεργά, γνωρίζοντας γιατί. Να διεκδικήσουμε τη συλλογικότητα όχι σαν αφηρημένη έννοια αλλά σα μια νέα, απτή και καλύτερη πραγματικότητα.

Αποφασίσαμε η δράση μας για το 2014 να κινηθεί σε έξι άξονες: την παιδεία, την επιστήμη, τις τέχνες, την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα και τον αθλητισμό. Ενθαρρύνουμε ιδιαιτέρως προτάσεις δράσεων που υπάγονται σε περισσότερες από μία εξ αυτών.

Θέλοντας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια του Συνδέσμου και να φτιάξουμε για αυτόν μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς οι δράσεις που θα μας προτείνετε να επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή υποτρόφων και τη μέγιστη δυνατή απήχηση στο ευρύ κοινό.

Δράσεις που δεν διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, ή είναι άλλης θεματολογίας δεν αποκλείονται από τη διαδικασία αξιολόγησης ποιότητας και πληρότητας αλλά αντιστοιχούν σε πολύ μικρότερο μέρος του συνολικού μας σχεδιασμού. Επίσης, κατά την αξιολόγηση θα εκτιμηθεί η εθελοντική συμμετοχή των υποτρόφων, χωρίς όμως να εξαιρούνται δαπάνες που σχετίζονται με τη συμβολή τους στο προτεινόμενο έργο.

Η διασύνδεση των υποτρόφων μεταξύ τους είναι προτεραιότητα για το νέο Δ.Σ.. Ήδη σχεδιάζουμε τη νέα μας ιστοσελίδα όπου σε ασφαλή χώρο οι υπότροφοι θα μπορούν να αναζητήσουν άλλους, βάσει των επιστημονικών και καλλιτεχνικών τους ενδιαφερόντων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, την εργασία και κάθε συνέργεια.

Προκειμένου να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας υποτρόφων που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους προς το Σύνδεσμο, μέχρι την υλοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας, σας ενθαρρύνουμε να ζητήσετε ειδικότητες και στοιχεία υποτρόφων που σχετίζονται με την πρότασή σας από την κυρία Χαρά Σύρου (hsyrou.contact@onassis.gr).

Οι προτάσεις που θα λάβουμε θα αξιολογούνται από το Δ.Σ. το αργότερο εντός τριμήνου από την υποβολή τους και θα απαντώνται όλες.

Αναζητηση


 


Εγγραφη στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση για νέα και τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, παρακαλούμε εγγραφείτε εδω.
Κλείσιμο X
Αποστολη σε φιλο με Email