Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 54 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 54 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Το περιοδικό ΑΩ την νέα χρονιά

Σε µια καινούργια περίοδο της έκδοσής του προχωρεί από την νέα χρονιά το περιοδικό ΑΩ. Το ηµερολόγιο έδειχνε 2001 όταν το τεύχος 15 αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, σε ψηφιακή µορφή. Η αρχική φάση της αποστολής της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού, παράλληλα µε το έντυπο, ήταν πειραµατική, αφού ο Σύνδεσµος διέθετε µικρό µόνον αριθµό ηλεκτρονικών διευθύνσεων των υποτρόφων. Η πρόσφατη αναβάθµιση του αρχείου του Συνδέσµου, χάρις στην ανταπόκριση των µελών του, επέτρεψε την συγκέντρωση σχεδόν όλων των emails· εποµένως, η αποστολή του ΑΩ µπορεί να περάσει πλέον στην νέα της φάση και να γίνεται αποκλειστικά και µόνο σε ηλεκτρονική µορφή. Τα πλεονεκτήµατα είναι πολλά: µεγαλύτερη αµεσότητα, διαδραστικότητα, προσβασιµότητα, αλλά και συµβολή στην προστασία του περιβάλλοντος µε την εξοικονόµηση χαρτιού.

Το ΑΩ, το οποίο κυκλοφορεί από το 1997, θα εξακολουθήσει να συντροφεύει και να ενηµερώνει µε την ηλεκτρονική του πλέον µορφή τους υποτρόφους και τους φίλους του Συνδέσµου και του Ιδρύµατος Ωνάση. Προς το παρόν, το περιοδικό µας βρίσκεται σε µεταβατικό στάδιο. Από το επόµενο κιόλας τεύχος οι ηλεκτρονικές σελίδες του θα ανασχεδιαστούν και θα αποκτήσουν ακόµη πιο σύγχρονο χαρακτήρα, επάνω σε µια ειδικά σχεδιασµένη πλατφόρµα, η οποία θα είναι σε πολλά σηµεία της διαδραστική και θα µας επιτρέπει να αναζητούµε στο διαδίκτυο επιπλέον πληροφορίες σχετικές µε τα θέµατα που θα πραγµατεύεται το περιοδικό.

Το τεύχος αυτό το έχει επιµεληθεί η Συντακτική Επιτροπή στην νέα της σύνθεση, η οποία προέκυψε ύστερα από τις αρχαιρεσίες του Συνδέσµου τον περασµένο Σεπτέµβριο, µε εκδότη τον πρόεδρο του Συνδέσµου, σκηνοθέτη Τάσο Μπουλµέτη. Εν αναµονή του ανανεωµένου ΑΩ, θερµές ευχές από όλους µας για κάθε καλό το 2012.

2