ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 53 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 53 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
ΜΟΥΣΙΚΗ
Κωνστάντια Γουρζή
Κωνστάντια Γουρζή

Πριν από δεκατρία χρόνια, η Κωνστάντια Γουρζή ήταν η δεύτερη Ελληνίδα µαέστρος, µετά τον ∆ηµήτρη Μητρόπουλο, που διηύθυνε την Φιλαρµονική της Νέας Υόρκης, παρουσιάζοντας την 1η Συµφωνία του Beethoven, την 3η του Brahms και την 4η του Τσαϊκόφσκι.

Την 11η Σεπτεµβρίου 2011, η διαπρεπής συνθέτρια και αρχιµουσικός παρουσίασε σε παγκόσµια πρώτη, στην Πλατεία Όπερας του Μονάχου, το έργο της Time Zero, την σύνθεση του οποίου της ανέθεσε η Αρχιεπισκοπή της Καθολικής Εκκλησίας του Μονάχου, στο πλαίσιο της συναυλίας µνήµης που διοργανώθηκε στο Μόναχο µε αφορµή την δέκατη επέτειο της τροµοκρατικής επίθεσης στο Παγκόσµιο Κέντρο Εµπορίου στην Νέα Υόρκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε µε έναν σύντοµο χαιρετισµό από τον καρδινάλιο Reinhard Marx και, στην συνέχεια, παρουσιάστηκε το νέο έργο της υποτρόφου. Συµµετείχαν καλλιτέχνες από την Αµερική, την Βραζιλία, την Γερµανία, την Ελλάδα και το Μαρόκο, καλλιτέχνες του συνόλου opus21musikplus, καθώς και η παιδική χορωδία της  Όπερας του Μονάχου.

Η διεθνούς φήµης Ελληνίδα ζει στην Γερµανία. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια στην Ανώτατη Μουσική Ακαδηµία του Βερολίνου, ενώ σήµερα είναι υπεύθυνη των συνόλων µουσικής του 20ού αιώνα στην Ανώτατη Μουσική Ακαδηµία του Μονάχου.» επιστροφή
4-9