Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 52 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 52 ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Ενηµέρωση και κοινωνική δικτύωση

Ο Σύνδεσµος Υποτρόφων έχει πλέον παρουσία και στο Facebook. Ως µέλη του Συνδέσµου έχουµε την δυνατότητα να επισκεπτόµαστε την νέα σελίδα που έχει δηµιουργηθεί µε την επωνυµία «Σύνδεσµος Υποτρόφων Ιδρύµατος Ωνάση» και να παρακολουθούµε µέσω αυτού του κοινωνικού δικτύου τα νέα και τις ανακοινώσεις του Συνδέσµου. Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουµε λογαριασµό στο Facebook. Παράλληλα, λειτουργεί πάντοτε το forum των µελών του Συνδέσµου, στην ιστοσελίδα http://www.onassis-scholarsforum.gr/forums/forum.php, το οποίο έχει διαφορετική λειτουργία: επιτρέπει τις συζητήσεις µεταξύ των υποτρόφων και εµπλουτίζεται µε οπτικοακουστικό υλικό των εκδηλώσεων.

Η κοινωνική δικτύωση, η γνωριµία και η άµεση επαφή των υποτρόφων είναι οι βασικοί στόχοι της διοργάνωσης του πάρτι του Συνδέσµου την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Gazarte στο Γκάζι. Χρειάζεται µόνο να φέρουµε µαζί µας την πρόσκληση, παπούτσια για χορό, χαλαρή διάθεση και όρεξη για διασκέδαση! Θεωρώντας ότι η προσωπική επικοινωνία και η άµεση επαφή των ανθρώπων δεν µπορούν να υποκατασταθούν από οποιοδήποτε µέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, περιµένουµε µε ανυποµονησία να γνωριστούµε και να περάσουµε µια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά.

Πριν από την εκδήλωση αυτή, τα µέλη του Συνδέσµου θα έχουν ήδη συναντηθεί στις 27 Ιουνίου, στο Μορφωτικό Ίδρυµα της Αιγυπτιακής Πρεσβείας, για την διάλεξη του Νίκου Λαζαρίδη σχετικά µε τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήµατα στην  Όαση της Χάργκα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναµένεται επίσης η διάλεξη του νοµπελίστα Γερµανού καθηγητή Ιολογίας Harald zur Hausen στις 8 Ιουλίου, στην Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, µε θέµα την πρόληψη του καρκίνου µέσω εµβολιασµού.

Τον Ιούνιο του 2011, το τρέχον ∆Σ του Συνδέσµου συµπληρώνει δύο χρόνια θητείας. Στην Καταστατική Συνέλευση του Ιανουαρίου του 2010, εγκρίθηκε η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, ώστε να µπορούν να συµµετέχουν όσο γίνεται περισσότερα µέλη στις αρχαιρεσίες του Συνδέσµου. Επειδή η προβλεπόµενη από τον νόµο διαδικασία δεν έχει ακόµη ολοκληρωθεί, η Εκλογική Συνέλευση θα πραγµατοποιηθεί το φθινόπωρο. Καθώς η διαδικασία της επιστολικής ψήφου θα ισχύσει για πρώτη φορά, θα προηγηθεί Γενική Συνέλευση, µε σκοπό την επιλογή Εφορευτικής Επιτροπής. Για όλα αυτά, όµως, θα ενηµερωθούν εγκαίρως τα µέλη του Συνδέσµου.

2