Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 50 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 50 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Θερμό καλωσόρισμα
στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Με ενθουσιασµό υποδεχθήκαµε όλοι την Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, την πολιτιστική κιβωτό του Ιδρύµατος Ωνάση, µε τα φιλόδοξα σχέδια και την χρυσή καρδιά, «σήµα κατατεθέν» του κτηρίου· αλλά και µε συγκίνηση, για την πραγµατοποίηση ενός επιτεύγµατος, το οποίο οραµατίστηκε αρχικά ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης, το εξήγγειλε ο αείµνηστος Στέλιος Παπαδηµητρίου το 2002, το θεµελίωσε το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Ιδρύµατος το 2004 και το παρέδωσε στο αθηναϊκό κοινό ο Αντώνης Παπαδηµητρίου τον ∆εκέµβριο του 2010.

Η Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών φιλοδοξεί να αναδείξει τον ελληνικό πολιτισµό, εκείνον δηλαδή που διεκδικεί τον τίτλο της ελληνικότητας «µετέχοντας της ηµετέρας παιδείας», και να επιτρέψει στις ελληνικές πολιτιστικές δυνάµεις να συνοµιλήσουν µε τους δηµιουργούς του εξωτερικού, αλλά και να αναδειχθούν εντός και εκτός Ελλάδος.

Η Στέγη ξεκίνησε την λειτουργία της φιλοξενώντας µε µεγάλη επιτυχία τους ∆ιαλόγους των Αθηνών, εγκαινιάστηκε πανηγυρικά στις 7, 8, 11 και 12 ∆εκεµβρίου και λειτουργεί πλέον κανονικά, υλοποιώντας το πρόγραµµά της, το οποίο καλύπτει ένα ευρύτατο φάσµα των τεχνών και των γραµµάτων. Αλλά και ο Σύνδεσµος Υποτρόφων χωράει στην ευρύχωρη αγκαλιά της. Υπότροφος και µέλος του ∆Σ του Συνδέσµου είναι η εικαστικός Αιµιλία Παπαφιλίππου, η οποία σχεδίασε τον χώρο του µπαρ και εγκατέστησε το Liquid Sky στην οροφή του, εντάσσοντας την τέχνη στον δηµόσιο χώρο. Η πρώτη εκδήλωση του Συνδέσµου που θα πραγµατοποιηθεί στο κτήριο της Στέγης είναι η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, το πρωί της 24ης ∆εκεµβρίου, µε τις παιδικές χορωδίες Kodály και Rosarte. Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τον Φεβρουάριο.

Το ∆Σ του Συνδέσµου θα συγκεντρώνει έως τις 15 Ιανουαρίου 2011 τις προτάσεις των υποτρόφων για διαλέξεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα µπορούν να ενταχθούν στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2011. Τα µέλη του Συνδέσµου µπορούν να ανανεώσουν την συνδροµή τους και µέσω του ειδικού λογαριασµού στην Τράπεζα Citibank (αρ. λογ. 0507459986), καταθέτοντας το ποσό και σηµειώνοντας το όνοµα και την αιτιολογία της κατάθεσης, ενόψει της νέας χρονιάς.

2