ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 48 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 48 ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Γωγώ Πετραλή
Γωγώ Πετραλή

Η ταινία Ρυτίδες και Όνειρα της οµάδας χορού Φυσαλίδα, σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Γωγώς Πετραλή, αποτελεί έναν περίπατο στις αναµνήσεις µε την µορφή ενός χορευτικού οδοιπορικού. Πρωταγωνιστής είναι ένας κάτοικος της Αγίας Τριάδας του Ηρακλείου Κρήτης, ο οποίος περιπλανιέται στα σοκάκια της γειτονιάς όπου µεγάλωσε, ανακαλώντας µνήµες αλλοτινών καιρών, καθώς και τον παιδικό, χαµένο πλέον, έρωτά του.

Πρόσφατα, η ταινία απέσπασε το Β΄ Βραβείο στο 8ο ∆ιεθνές Συνέδριο Πολιτισµού και Τουρισµού Yperia 2010 στην Αµοργό, ενώ τον Μάιο του 2009 είχε βραβευθεί στο International Tourfilm Festival της Πολωνίας. H ταινία συνέχισε το ταξίδι της σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και, µεταξύ άλλων, προβλήθηκε τον περασµένο Νοέµβριο στο 50ο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράµµατος ψηφιακών ταινιών DigitalWave 04, και εκ νέου τον Ιανουάριο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Επίσης, κατά την διάρκεια των δραστηριοτήτων του συνεδρίου Yperia 2010, η οµάδα χορού Φυσαλίδα παρουσίασε την solo performance Insect στο ∆ηµαρχείο της Χώρας Αµοργού. Το Insect αποτελεί µέρος µιας µεγαλύτερης χοροθεατρικής παράστασης, µε τίτλο Στιγµές Μεταµόρφωσης, η οποία παρουσιάστηκε στις αρχές του Ιουνίου στο ειδικά διαµορφωµένο Οινοποιείο Ταµιωλάκη στο χωριό Χουδέτσι της Κρήτης. Η παράσταση ―σε σενάριο, σκηνοθεσία, χορογραφία και κείµενα της Γωγώς Πετραλή― είναι εµπνευσµένη από το βιβλίο του Shel Silverstein Το κοµµάτι που λείπει συναντά το µεγάλο Ο και προσεγγίζει την ανάγκη για ολοκλήρωση µέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις, χρησιµοποιώντας διαφορετικές µορφές τέχνης.» επιστροφή
4-9