Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 46 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 46 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Με άποψη
και θέση απέναντι
στα πράγµατα
Λήδα Μπουζάλη

H ανανέωση, οι καινοτοµίες, αλλά και η διεκδίκηση ρόλου στο κοινωνικό γίγνεσθαι χαρακτηρίζουν τον σχεδιασµό των προσεχών δραστηριοτήτων του Συνδέσµου, όπως θα έχουµε την ευκαιρία να διαπιστώσουµε στην κοπή της πίτας στις 4 Φεβρουαρίου 2010. Το νέο προεδρείο του Συνδέσµου αποφάσισε να διοργανώσει µια εκδήλωση πολύ διαφορετική από την αντίστοιχη των περασµένων χρόνων. Ο χώρος που επελέγη είναι το ΒΙΟS, τόπος συνάντησης όσο και ψυχαγωγίας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από προβολές έργων βίντεο αρτ που έχουν δηµιουργήσει εικαστικοί καλλιτέχνες, υπότροφοι και µη, ενώ θα παρουσιαστεί στους υποτρόφους και η υπό διαµόρφωση ηλεκτρονική πλατφόρµα επικοινωνίας των µελών του Συνδέσµου. Επιπλέον, αυτήν τη χρονιά, µαζί µε το φλουρί της πίτας, το Ίδρυµα θα δωρίσει σε κάθε τυχερό ένα έργο τέχνης. Προσδοκία του Συνδέσµου είναι η εκδήλωση της κοπής της πίτας, η οποία απευθύνεται στους υποτρόφους, να αποτελέσει µια εγκάρδια συνάντηση και να ενθαρρύνει την επικοινωνία και την δικτύωση µεταξύ των µελών.

Η επόµενη σηµαντική ενέργεια είναι η τροποποίηση του Καταστατικού του Συνδέσµου, µε κύριο στόχο την ευρύτερη αντιπροσώπευση των υποτρόφων. Η αρµόδια επιτροπή αναθεώρησης του Καταστατικού επεξεργάζεται ήδη τις προτεινόµενες αλλαγές. Η Καταστατική Γενική Συνέλευση θα πραγµατοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2010, στις 7 το απόγευµα, στην Αίθουσα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναµένεται η παρουσίαση, στις αρχές Μαρτίου, των αποτελεσµάτων του µεγάλου διεθνούς συνεδρίου, του Φόρουµ της Κοινωνίας των Πολιτών, το οποίο διοργάνωσε τον Νοέµβριο το Ίδρυµα Ωνάση µε θέµα την µετανάστευση και την ανάπτυξη. Στόχος της εκδήλωσης θα είναι η ενηµέρωση ―αφενός, των µελών του Συνδέσµου και, αφετέρου, όσων ασχολούνται επιστηµονικά µε τα ζητήµατα µετανάστευσης και ανάπτυξης― σχετικά µε την διαβούλευση που πραγµατοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουµ και τα αποτελέσµατά της.

Πιστός στην απόφασή του να διεκδικήσει ρόλο σε θέµατα άµεσης επικαιρότητας και ευρύτερης κοινωνικής σηµασίας, ο Σύνδεσµος Υποτρόφων προχωρεί τον Ιούνιο του 2010 στην διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου µε θέµα «Χρηµατοπιστωτική και οικονοµική κρίση: Η επιστροφή στην σταθερότητα». Περισσότερα για την διοργάνωση αυτήν, στις επόµενες σελίδες του ΑΩ. Καλή ανάγνωση...

2