Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 44 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΙΟΥΝΙΟΣ 2009
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
ΑΩ: Τεκµήριο επιτυχίας
και συλλογικής Προσφοράς
Λήδα Μπουζάλη

Παρακολουθώντας πάντοτε πιστά τα βήµατα του Συνδέσµου Υποτρόφων, τις ποικίλες εκδηλώσεις του, το πλούσιο κοινωφελές έργο του Ιδρύµατος Ωνάση, καθώς και τις ατοµικές επιτυχίες και δραστηριότητες των υποτρόφων, το περιοδικό ΑΩ εισέρχεται από το φθινόπωρο του 2009 στην τρίτη φάση της ζωής του.

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την Γενική Συνέλευση του Συνδέσµου στις 11 Ιουνίου 2009, από τις σελίδες του ΑΩ έχουν µέχρι σήµερα παρουσιαστεί οι δραστηριότητες 265 υποτρόφων από τον χώρο της επιστήµης και των τεχνών και έχουν δηµοσιευτεί περισσότερα από 220 άρθρα που αφορούν τις εκδηλώσεις του Συνδέσµου, το έργο του Ιδρύµατος Ωνάση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και του θυγατρικού Ιδρύµατος Ωνάση στην Νέα Υόρκη.

Έχουν δηµοσιευτεί, επίσης, οι διαλέξεις 44 υποτρόφων, Ελλήνων και αλλοδαπών, καθώς και 24 άρθρα ελεύθερης θεµατολογίας, τα οποία υπογράφουν πάντοτε οι ίδιοι οι υπότροφοι. Ακόµη, η ιδιαίτερα επιτυχηµένη στήλη της Βιβλιοπαρουσίασης έχει φιλοξενήσει 117 βιβλία, των οποίων οι συγγραφείς, επιµελητές ή µεταφραστές είναι, οµοίως, υπότροφοι. Τον Σεπτέµβριο του 2007, εγκαινιάστηκε η ενδιαφέρουσα στήλη Παρουσίασης ∆ίσκων µουσικής. Τέλος, στην επιστηµονική τεκµηρίωση και στην άρτια εµφάνιση του περιοδικού έχουν συµβάλει οι σχεδόν δύο χιλιάδες φωτογραφίες που έχουν δηµοσιευτεί.

Καθοριστικής σηµασίας για την επιτυχία του ΑΩ υπήρξε η συµβολή των περίπου εκατό υποτρόφων, οι οποίοι συνεργάστηκαν στην συγγραφή των κειµένων, και κυρίως των µελών της Συντακτικής Επιτροπής, που αφιέρωσαν ανιδιοτελώς σηµαντικό µέρος του πολύτιµου προσωπικού τους χρόνου για να γράψουν, να επιµεληθούν, να διορθώσουν και να ερευνήσουν τα θέµατα του περιοδικού.

Καθώς το ΑΩ εισέρχεται στην νέα, τρίτη φάση της πορείας του, θερµές ευχαριστίες ανήκουν: στην αρχαιολόγο Κέλλυ Χρηστοφή, για την πολύτιµη συµβολή της στην συγγραφή και την επιµέλεια θεµάτων σχετικών µε το αντικείµενό της, και όχι µόνο, καθώς και για την ευρύτερη αφοσίωσή της στην υψηλότερη δυνατή ποιότητα του ΑΩ. Στον ιστορικό-βυζαντινολόγο Γιώργο Θ. Καλόφωνο, υπεύθυνο για την εξαιρετικά επιτυχηµένη στήλη της Βιβλιοπαρουσίασης, ο οποίος ασχολήθηκε µε µεγάλη αγάπη και ζήλο µε την ανάπτυξη του περιοδικού στην σηµερινή του µορφή. Στον αρχιτέκτονα-µουσειολόγο Γιάννη Χ. Ρούσσο, υπεύθυνο για την παρουσίαση των ειδήσεων των υπότροφων εικαστικών, καθώς και για την αισθητική επιµέλεια του ΑΩ. Στον µουσικό ∆ιονύση Μαλλούχο, για την συγκέντρωση και την εµπεριστατωµένη παρουσίαση της δισκογραφίας των υποτρόφων. Τέλος, στην επίτιµη πρόεδρο, νοµικό Ιωάννα Κονδύλη, για την ενδιαφέρουσα αρθρογραφία της, την συνολική εποπτεία και την σταθερή, θερµή υποστήριξή της στην ανάπτυξη του περιοδικού.

2