ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 42 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 42 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
ΜΟΥΣΙΚΗ
Βαρβάρα Γύρα


Βαρβάρα Γύρα

Σειρά συναυλιών με τίτλο «Η κιθάρα είναι μια ερωτευμένη γυναίκα» πραγματοποίησε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2008 η υπότροφος Βαρβάρα Γύρα. Οι συναυλίες φιλοξενήθηκαν στο Παρίσι, στην Ευαγγελική Εκκλησία του Γκμούντεν της Αυστρίας, καθώς και στο Ελληνικό Αμφιθέατρο της γερμανικής πόλης Άουγκσμπουργκ, το οποίο ίδρυσαν φιλέλληνες Γερμανοί για να εκφράσουν την αγάπη τους για τον ελληνικό πολιτισμό.

Η μουσικός απέσπασε θερμές κριτικές, ερμηνεύοντας έργα που υμνούν τον πλούτο της κιθάρας και αναδεικνύουν τον θηλυκό της χαρακτήρα. Πρόκειται για έργα συνθετών από όλον τον κόσμο, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την αφοσιωμένη αγάπη, τον απελπισμένο έρωτα, την χαρά της ζωής, την μητρότητα, καθώς και την ιδιαίτερη, «θηλυκή» γοητεία της κιθάρας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Βαρβάρα Γύρα ζει στο Παρίσι. Έχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους, έχει αποσπάσει διεθνή βραβεία και έχει δώσει συναυλίες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στο Μεξικό. Με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, σπούδασε κιθάρα στο Παρίσι με τον Ρολάν Ντιέν και τον Φρανσίς Καινζάν, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην École Normale de Paris με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Η Βαρβάρα Γύρα εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII, με θέμα το έργο του συνθέτη Γιάννη Χρήστου.» επιστροφή
6-11