Ειδήσεις του ιδρύματος
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 40 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 40 ΙΟΥΝΙΟΣ 2008
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Τιμητική Διάκριση
στον Σύνδεσμο

Η πρόεδρος του Συνδέσμου, Ιωάννα Κονδύλη, κατά την τελετή βράβευσης με τον Ανάστο Δημητρόπουλο, πρόεδρο της AHEPA «Περικλής» και συντονιστή του συμποσίου, και τον Στέφανο Ταμβάκη, πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού

Την πρώτη τιμητική διάκριση για την δραστηριότητα και το έργο του έλαβε ο Σύνδεσμός μας την 21η Μαρτίου 2008, σε σεμνή τελετή η οποία ακολούθησε συμπόσιο με θέμα «Ο θεσμός της χορηγίας από την Αρχαιότητα έως σήμερα» – «Άθλος ευεργεσίας και εθνική ενόραση». Την όλη εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο συνδιοργάνωσαν η ΑΗΕΡΑ Ελλάς, Τμήμα Αττικής – «Περικλής», η Νομαρχία Αθηνών, η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών και το Διεθνές  Ίδρυμα «Κοινόν Πελοποννησίων», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την στήριξη των υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού, καθώς και των δήμων Αθηναίων και Αμαρουσίου.

Η τελετή απονομής των διακρίσεων άρχισε με ομιλία του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, με θέμα «Πολιτισμός και Οικονομία». Μεταξύ των τιμηθέντων συγκαταλέγονται το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, το Πηνελόπειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Λαμπράκη, ο Γεώργιος Δαυίδ, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Ι. Λεβέντη, καθώς και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Την τιμητική διάκριση στον Σύνδεσμό μας παρέδωσε στην πρόεδρο Ιωάννα Κονδύλη ο Στέφανος Ταμβάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους να τιμήσουν τον Σύνδεσμο, η Ιωάννα Κονδύλη παρουσίασε επιγραμματικά την εικοσαετή και πλέον πορεία του, πάντοτε με την ηθική συμπαράσταση, καθώς και με την υλικοτεχνική και γραμματειακή υποστήριξη, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Αναφέρθηκε στην σύσταση του σωματείου το 1986, στα περίπου χίλια τετρακόσια μέλη του, στις πολυάριθμες εκδηλώσεις του -επιστημονικές και καλλιτεχνικές-, καθώς και στις ειδικές εκδόσεις του.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε στις τέσσερεις εκείνες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου που, όταν έγιναν, ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους, ενώ αργότερα βρήκαν και άλλους μιμητές: στον κύκλο εκδηλώσεων για τον ελληνισμό της διασποράς, στο νομικό συνέδριο, στο συνέδριο για τον σύγχρονο έντεχνο χορό και στην διοργάνωση δύο εικαστικών εκθέσεων στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

3