Ειδήσεις του ιδρύματος
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 38 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 38 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Βράβευση του Ιδρύματος Ωνάση από την
ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.

H ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. (Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων), το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο για την εκπαίδευση, την θεραπεία, την αποκατάσταση και την επαγγελματική κατάρτιση των παιδιών με αναπηρία, συμπλήρωσε τα εβδομήντα χρόνια λειτουργίας της: χρόνια προσφοράς και αγάπης για τα παιδιά αυτά.

Με σκοπό να τιμήσει όλους τους συνοδοιπόρους της στην δύσκολη πορεία της - μεγάλους ευεργέτες, δωρητές, χορηγούς, εθελοντές, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλους ανθρώπους με αφιλοκερδή προσφορά, οι οποίοι με ευαισθησία και γενναιοδωρία κατέθεσαν την ηθική και υλική τους συμβολή- , η ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στις 27 Νοεμβρίου 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Μεταξύ των ευεργετών, το Ίδρυμα Ωνάση βραβεύθηκε με τιμητική πλακέτα, την οποία παρέλαβε ο πρόεδρός του, Αντώνης Παπαδημητρίου, από την πρόεδρο της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., Μαίρη Καρέλλα-Διαμαντοπούλου.

Βραβεύθηκαν επίσης το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Γιάννης Γιώτης, ο Μιχάλης Γουλανδρής, ο Κώστας και η Χριστιάνα Καίσαρη, η Λούλα Κέρτσικωφ, η οικογένεια Γεώργιου Π. Λιβανού, η Ευγενία Χανδρή, το Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος, το Ίδρυμα Σταμάτη Ρέστη, το Ίδρυμα Βρασίδα Σγούρδα και Ιάκωβου Σκάσση, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η EFG Eurobank-Εργασίας (την πλακέτα παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Νικόλαος Νανόπουλος), ο Ο.Τ.Ε., το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Α.Τ.Ε., οι Ασφάλειες Μινέττα, οι εταιρείες Bacardi Hellas, Cartier Hellas, Credit Suisse, Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. (Lexus), Visa Hellas, Vodafone, ΕΛΑΣΤΡΑΚ-Bridgestone Europe NV/SA. Επίσης βραβεύτηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό. Παρόντες ήταν επίσης άνθρωποι της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, του επιχειρηματικού και του τραπεζικού κόσμου. Εξίσου δίκαια τιμήθηκαν οι πρόεδροι των παραρτημάτων της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. σε όλη την χώρα, οι γιατροί και οι σύμβουλοι που προσφέρουν εθελοντική εργασία, καθώς και τα στελέχη που εργάζονται καθημερινά στο ίδρυμα. Θερμά χειροκροτήθηκαν, ακόμη, οι πολλές πιστές φίλες εθελόντριες της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.
Η πρόεδρος της Εταιρίας εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη της σε όλους τους φίλους και συμπαραστάτες, υπενθυμίζοντας τον νέο στόχο, το «Νέο Σπίτι» της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., που θα στεγάσει το πρόγραμμα «Χτίζω το Αύριο»: έναν χώρο φιλοξενίας, δημιουργικής απασχόλησης, κατάρτισης, κοινωνικοποίησης και αθλητισμού των ατόμων με αναπηρία και συμβουλευτικής των οικογενειών τους, ο οποίος θα τα βοηθήσει να χτίσουν το δικό τους αύριο και να ανεξαρτητοποιηθούν σταδιακά.

3