Ειδήσεις του ιδρύματος
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 36 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 36 ΙΟΥΝΙΟΣ 2007
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Η θεμελίωση του
Ογκολογικού Νοσοκομείου
για Παιδιά

Μήνυμα Ελπίδας και αισιοδοξίας για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, καθώς και για τις οικογένειές τους, αποτέλεσε η θεμελίωση του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για Παιδιά στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2007. Τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

Παρόντες στην τελετή θεμελίωσης, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Παρόντες στην τελετή θεμελίωσης, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Η πρωτοβουλία του έργου ανήκει στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», ενώ το  Ίδρυμα Ωνάση ανέλαβε την χρηματοδότηση –ύψους περίπου ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ– για την ανέγερση ξεχωριστής πτέρυγας στο νοσοκομείο, η οποία θα φέρει το όνομα του επίτιμου αντιπροέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Παύλου Ιωαννίδη.
«Το έργο για το οποίο αγωνιστήκαμε τα τελευταία χρόνια, το μεγάλο όραμα, γίνεται σήμερα πραγματικότητα», είπε στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη. «Είναι πραγματικά μεγάλη η συγκίνηση από την επιτυχία ενός συλλογικού αγώνα που ξεκίνησε από την ‘‘Ελπίδα’’ και έγινε αγώνας ολόκληρου του ελληνικού λαού». Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή χιλιάδων ιδιωτών και συλλογικών φορέων στον Τηλεμαραθώνιο που διοργανώθηκε στις αρχές Μαΐου και συγκέντρωσε ένα πολύ σημαντικό ποσό για την ενίσχυση του έργου δημιουργίας του νοσοκομείου.
Θερμό χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Την τελετή θεμελίωσης παρακολούθησαν η σύζυγος του πρωθυπουργού, Νατάσσα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, υπουργοί, βουλευτές, μεγάλοι ευεργέτες και δωρητές, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Εκ μέρους του Ιδρύματος Ωνάση παρέστησαν ο πρόεδρος Αντώνης Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Ιωαννίδης και οι επίτιμοι αντιπρόεδροι Παύλος Ιωαννίδης και Απόστολος Ζαμπέλας.

Το Ογκολογικό Νοσοκομείο θα ανεγερθεί σε δύο οικόπεδα, δίπλα στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» και σε οικόπεδο που παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα αποτελείται από τέσσερα κτήρια και βοηθητικά κτίσματα, με συνολικό εμβαδόν σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, τρεις ογκολογικές-αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, δύο μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, εργαστήρια, εξωτερικά ιατρεία, σχολείο για τα νοσηλευόμενα παιδιά και ξενώνα για τους γονείς.

18