ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 36 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2007 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 36 ΙΟΥΝΙΟΣ 2007
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
ΧΟΡΟΣ
Αποστολία Παπαδαμάκη


Αποστολία Παπαδαμάκη

Στο Φεστιβάλ Χορού της Βαλτικής στο Βίλνιους της Λιθουανίας, καθώς και σε αντίστοιχες διοργανώσεις στο Λίβερπουλ και την Μαδρίτη, συμμετείχε την άνοιξη του 2007 η χορογράφος και χορεύτρια Αποστολία Παπαδαμάκη, με την χορογραφία της SuperLux. Πρόκειται για έργο του 2006, ένα ντουέτο με την Μαρκέλλα Μανωλιάδη και τον Δημήτρη Καμινάρη, το οποίο εστιάζει στο εκτυφλωτικό φως που εκπέμπει ο έρωτας, ένα συναίσθημα ζωογόνο, επαναστατικό και σπάνιο. Με την ίδια παραγωγή η καλλιτέχνιδα θα συμμετάσχει στα τέλη του καλοκαιριού σε φεστιβάλ στο Βένετο της Ιταλίας και, τον Οκτώβριο του 2007, σε ανάλογη εκδήλωση στο Ερεβάν της Αρμενίας.
Τα έργα της τριλογίας The Beauty Series, τα οποία είχαν ως θέμα την σύγκρουση ανάμεσα στην εικόνα και το περιεχόμενο, παρουσιάστηκαν την άνοιξη του 2007 στην Ανκόνα και την Μπρέσια της Ιταλίας, ενώ δύο από τα τρία μέρη της τριλογίας αυτής, το Human Female Study και το Hermaphrodite, θα παρουσιαστούν τον Αύγουστο του 2007 στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Σιμπιού της Ρουμανίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Η Αποστολία Παπαδαμάκη εμφανίστηκε επίσης τον περασμένο χειμώνα στην Νέα Υόρκη ως ερμηνεύτρια στο έργο Je suis sang (Είμαι Αίμα – Ένα μεσαιωνικό παραμύθι) του πρωτοποριακού Βέλγου χορογράφου Γιαν Φαμπρ. Η ίδια παραγωγή πρόκειται να ταξιδέψει τον χειμώνα του 2008 στο Τόκυο.
Ανέλαβε, επίσης, την χορογραφία και την κινησιολογία της παράστασης Ανδρομάχη του Ρακίνα, που ανεβαίνει στα τέλη Ιουλίου 2007 από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου. Με την ομάδα Quasi Stellar, την οποία ίδρυσε το 2002, η Αποστολία Παπαδαμάκη έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες σε πλήθος παραστάσεων και φεστιβάλ.

Φωτό: Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη στην χορογραφία SuperLux της Αποστολίας Παπαδαμάκη

» επιστροφή
7-13