Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 35 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2007 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 35 ΜΑΡΤΙΟΣ 2007
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Δέκα χρόνια ζωής για το ΑΩ

Στην τέταρτη φάση της εξέλιξής του βρίσκεται το ΑΩ, έχοντας μάλιστα συμπληρώσει δέκα χρόνια ζωής. Από το προηγούμενο τεύχος, το οποίο ήταν αφιερωμένο στα τριάντα χρόνια προσφοράς του Ιδρύματος Ωνάση, το περιοδικό ανανεώθηκε ως προς τον σχεδιασμό του, εμπλουτίστηκε όσον αφορά την εικονογράφησή του και αύξησε τον αριθμό των σελίδων του.

Λήδα ΜπουζάληΤο τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Υποτρόφων εκδίδεται από το 1996 και έχει συμπληρώσει τα τριάντα πέντε τεύχη του. Ξεκίνησε από οκτώ σελίδες και σήμερα έχει φθάσει να εκδίδεται με πενήντα δύο. Πέρα από την καταγραφή των ποικίλων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Σύνδεσμος με την συμμετοχή των μελών του, το ΑΩ έχει παρουσιάσει τις δραστηριότητες διακοσίων δεκαέξι υποτρόφων διακεκριμένων στον χώρο των επιστημών, της τέχνης και του αθλητισμού. Συγχρόνως, παρακολουθεί πάντοτε τις δραστηριότητες του Ιδρύματος και ενημερώνει τα μέλη του Συνδέσμου για το πλούσιο κοινωφελές έργο του.

Το ΑΩ έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα τριάντα έξι διαλέξεις –σε συντομευμένη μορφή– τις οποίες έχουν δώσει Έλληνες και αλλοδαποί υπότροφοι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ωνάση και σε άλλους χώρους· δεκαέξι άρθρα ελεύθερης θεματολογίας· δεκαέξι συνεντεύξεις με κορυφαία ονόματα από τον χώρο των επιστημών, έγκριτους καθηγητές που επισκέπτονται την χώρα μας με τιμητική χορηγία του Ιδρύματος· ογδόντα επτά βιβλία που έχουν γράψει υπότροφοι· δέκα καταλόγους εκθέσεων τις οποίες έχει διοργανώσει το Ίδρυμα Ωνάση στην Ελλάδα και την Αμερική· τέλος, χίλιες διακόσιες φωτογραφίες. Αξίζει, επιπλέον, να σημειωθεί ότι στην συγγραφή των κειμένων, εκτός από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής, έχουν συνεργαστεί εβδομήντα οκτώ υπότροφοι.

Με την ευκαιρία του δεκάχρονου απολογισμού, το ΑΩ εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Ωνάση για την σταθερή και γενναιόδωρη υλική και ηθική υποστήριξή του.

2