Εκδηλώσεις
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 35 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2007 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 35 ΜΑΡΤΙΟΣ 2007
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Πιανιστικό Ντουέτο
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ - ΜΠΕΑΤΑ ΠΙ­ΝΤΣΕΤΙΤΣ
Στιγμιότυπο από την είσοδο των μουσικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ωνάση

Στιγμιότυπο από την είσοδο των μουσικών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ωνάση

Το επιτυχημένο ντουέτο ερμήνευσε έργα του Μότσαρτ
Το επιτυχημένο ντουέτο ερμήνευσε έργα του Μότσαρτ
Ζεστό χειροκρότημα και ένα εντυπωσιακό μπουκέτο στους ερμηνευτές στο τέλος της συναυλίας
Ζεστό χειροκρότημα και ένα εντυπωσιακό μπουκέτο στους ερμηνευτές στο τέλος της συναυλίας

Από το 2002, ο υπότροφος Χρήστος Σακελλαρίδης και η Μπεάτα Πίντσετιτς συνεργάζονται ως ντουέτο, έχοντας στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στις 7 Δεκεμβρίου 2006, έδωσαν ρεσιτάλ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ωνάση με τρία έργα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο κλασικό συνθέτη της περασμένης χρονιάς.

Με δεξιοτεχνία και ευαισθησία παρουσίασαν την Σονάτα για πιάνο με τέσσερα χέρια KV 358 σε σι ύφεση μείζονα, την Φούγκα KV 401 σε σολ ελάσσονα –την οποία μάλιστα ο Μότσαρτ ερμήνευε μόνος του, χωρίς συνοδό– και την Σονάτα για πιάνο με τέσσερα χέρια KV 497 σε φα μείζονα.

Το ρεπερτόριο των Σακελλαρίδη και Πίντσετιτς περιλαμβάνει έργα για πιάνο με τέσσερα χέρια και για δύο πιάνα από τον Μπαχ μέχρι σήμερα. Έχουν εμφανιστεί σε συναυλίες στην Αγγλία, την Ελβετία, την Γερμανία, την Ουγγαρία και την Κύπρο, καθώς και σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Μουσικό Φεστιβάλ Σάνης και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου της Κύπρου, με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία. Συνεργάζονται με νέους Έλληνες και ξένους συνθέτες και έχουν δώσει ρεσιτάλ για την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, παρουσιάζοντας νέα και παλαιότερα έργα συνθετών όπως του Σκαλκώτα, του Στυλιανού, του Αντωνίου, του Ντετόνι και άλλων σε παγκόσμια ή πανελλήνια πρεμιέρα. Τον Μάιο του 2006, ερμήνευσαν το πιανιστικό μέρος της όπερας του Χάρτμαν Κέρινες Φιγούρες υπό την διεύθυνση του Θόδωρου Αντωνίου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής. Επίσης, ηχογράφησαν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση τον πρώτο τους δίσκο με έργα του 20ού αιώνα για δύο πιάνα.

H Μπεάτα Πίντσετιτς γεννήθηκε στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και πήρε δίπλωμα σολίστ και καθηγήτριας πιάνου από την Μουσική Ακαδημία του Ζάγκρεμπ. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές  στην Ακαδημία Φραντς Λιστ στην Βουδαπέστη, ως υπότροφος του Υπουργείου Παιδείας της Κροατίας. Ως σολίστ, έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει λάβει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ και έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Ο Χρήστος Σακελλαρίδης σπούδασε στην Ακαδημία Φραντς Λιστ στην Βουδαπέστη, από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου, σολίστ μουσικής δωματίου και παιδαγωγικής. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Ως σολίστ, έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συμπράξει με άλλους σολίστ διεθνούς φήμης και έχει ηχογραφήσει έργα του Κούρταγκ και του Λίγκετι. Το 2003, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της HELEXPΟ. Συνεργάζεται  με  σύνολα  μουσικής  δωματίου.

18-19