Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 34 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 34 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Τριάντα χρόνια προσφοράς

Εκατό χρόνια έχουν περάσει από την γέννηση του Αριστοτέλη Ωνάση, του Σωκράτη και της Πηνελόπης, στην Σμύρνη, το 1906. Τριάντα, από τον θάνατό του στο Παρίσι.

Παράλληλα, τριάντα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την δημιουργία του ιδρύματος που συνέστησε ο Αριστοτέλης Ωνάσης στην μνήμη του γιου του. Οι συνεχιστές των επιχειρήσεών του, εκτελεστές της διαθήκης του, υλοποίησαν την βούλησή του κατά τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο, πενταπλασιάζοντας το μερίδιο της περιουσίας που ανέλαβαν να διαχειριστούν. Έτσι, το Ίδρυμα Ωνάση έχει να επιδείξει ένα τεράστιο κοινωφελές έργο και μια σταθερά ανοδική επιχειρηματική τροχιά.

Λήδα ΜπουζάληΤην τριπλή αυτήν επέτειο θέλησε να εορτάσει το Ίδρυμα Ωνάση, «ως χρέος τιμής», με την διοργάνωση της μεγάλης έκθεσης Αριστοτέλης Ωνάσης. Πέρα από τον μύθο του στο Μουσείο Μπενάκη κατά το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2006. Η έκθεση είχε θέμα την «σημαντικότερη προσωπικότητα του 20ού αιώνα, στον χώρο της ναυτιλίας», κατά την Lloyd’s List, αλλά και το έργο του ίδιου του Ιδρύματος. Στο ίδιο επετειακό κλίμα εντάχθηκε και η απονομή, στις 18 Οκτωβρίου 2006, των Διεθνών Βραβείων Ωνάση σε τέσσερις σημαντικούς φορείς και προσωπικότητες από τον χώρο του Πολιτισμού και των Επιστημών.

Στο πνεύμα της επικαιρότητας, ολόκληρο το τεύχος αυτό του ΑΩ αποτελεί ένα αφιέρωμα στον Αριστοτέλη Ωνάση και στο  Ίδρυμα που ο ίδιος δημιούργησε. Η έκθεση Αθήνα-Σπάρτη: Από τον 8ο έως τον 5ο π.Χ. αιώνα, η οποία πραγματοποιείται αυτή την εποχή στο θυγατρικό  Ίδρυμα Ωνάση της Νέας Υόρκης, αποτελεί το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα του επιτυχημένου τρόπου κατά τον οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος υλοποιεί τον κύριο στόχο της προβολής του ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως. Η σημαντική αυτή έκθεση, μαζί με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συνδέσμου Υποτρόφων, θα παρουσιαστεί στο επόμενο τεύχος του ΑΩ.

Θερμές ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2007.

2