Σημείωμα
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ - ΤΕΥΧΟΣ 34 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 34 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006
περιεχόμενα τεύχους επικοινωνήστε μαζί μας !
Το Ωνάσειο τίμησε
τον Στέλιο Παπαδημητρίου
Από αριστερά, η Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Παύλος Ιωαννίδης, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος του Ωνασείου καθηγητής Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Απόστολος Ζαμπέλας

Με την προτομή του αείμνηστου Στέλιου Παπαδημητρίου, η οποία κοσμεί πλέον τον έβδομο όροφο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ω.Κ.Κ. τίμησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2006 την πολύπλευρη προσφορά του εκλιπόντος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης στην ελληνική κοινωνία και στην δημόσια υγεία ειδικότερα.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής, την οποία φιλοτέχνησε ο γνωστός καλλιτέχνης Μιχάλης Βαφειάδης, πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Προηγουμένως, ο υπουργός αναφέρθηκε στο έργο και την προσωπικότητα του αείμνηστου προέδρου του Ιδρύματος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπήρξε προσωπικός του φίλος.

«Τιμώντας τον Στέλιο Παπαδημητρίου, τιμούμε παράλληλα και το Ίδρυμα Ωνάση», είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι, ανάμεσα στις κορυφαίες κοινωφελείς δραστηριότητες του Ιδρύματος επί προεδρίας Στέλιου Παπαδημητρίου, είναι και η δημιουργία του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Στην ομιλία του, ο νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου ευχαρίστησε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή των αποκαλυπτηρίων και τόνισε ότι στο πρόσωπο του εκλιπόντος προέδρου τιμάται ολόκληρο το  Ίδρυμα Ωνάση για το έργο του.

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την παροχή νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού στο Ω.Κ.Κ. και επανέλαβε ότι το Ίδρυμα θα βρίσκεται πάντοτε κοντά στο Ω.Κ.Κ. και στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.  Τόνισε επίσης την ανιδιοτέλεια που ανέκαθεν χαρακτήριζε την πορεία των τριών συνεργατών και κορυφαίων διαχειριστών του Ιδρύματος Ωνάση, δηλαδή του αείμνηστου Στέλιου Παπαδημητρίου, του Παύλου Ιωαννίδη και του Απόστολου Ζαμπέλα.

Από αριστερά: ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο καλλιτέχνης Μιχάλης Βαφειάδης
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ω.Κ.Κ. καθηγητής Ιωάννης Παπαδημητρίου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ω.Κ.Κ. για την μεγάλη και μακρόχρονη συνδρομή του Ιδρύματος στο έργο τους.  Το Ω.Κ.Κ., που κατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και δωρίστηκε στο ελληνικό κράτος το 1992, έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας στον Έλληνα πολίτη, λειτουργώντας ως Κοινωφελές  Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ειδικότερα:

• Ενενήντα χιλιάδες (90.000) ασθενείς με καρδιολογικά ή καρδιοχειρουργικά προβλήματα έχουν νιώσει την θαλπωρή του και άλλοι 600.000 έχουν απολάβει της προσφοράς των υπηρεσιών του στα Εξωτερικά Ιατρεία και στα Εργαστήρια.

• Χίλιοι (1.000) περίπου εργαζόμενοι δουλεύουν σε ένα περιβάλλον πολιτισμένο.

• Η εθνική οικονομία έχει αποκομίσει τεράστια οφέλη από την παραμονή των ασθενών στην χώρα μας, οι οποίοι, πριν από την λειτουργία του Ω.Κ.Κ., ήταν αναγκασμένοι να βιώνουν το δράμα μιας ιατρικής οδύσσειας στο εξωτερικό.

• Το Ω.Κ.Κ. έχει αποκτήσει διεθνή ακτινοβολία και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

• Χάρη στις προσπάθειες του συνόλου των εργαζομένων, η ζήτηση των υπηρεσιών του Ω.Κ.Κ. είναι σήμερα τόσο μεγάλη, ώστε, λόγω του περιορισμένου χώρου, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη επέκτασής του.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο πρώην υπουργός Υγείας και Πρόεδρος της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Στεφανής, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και πλήθος άλλοι.

42-43