αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 33 spacer ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στην ΕΛΠΙΔΑ
Την πρόεδρο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκαν στα γραφεία του Ιδρύματος Ωνάση ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο γραμματέας κ. Γιώργος Ζαμπέλας

Την πρόεδρο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκαν στα γραφεία του Ιδρύματος Ωνάση ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο γραμματέας κ. Γιώργος Ζαμπέλας

Mε ενάμιση εκατομμύριο ευρώ θα ενισχύσει το Ίδρυμα Ωνάση τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με σκοπό την ανέγερση μιας πτέρυγας ή ξεχωριστού οικήματος ή ενός ορόφου στο νοσοκομείο για παιδιά με καρκίνο, το οποίο έχει αναλάβει να κατασκευάσει ο Σύλλογος.

Η ανακοίνωση της σημαντικής αυτής δωρεάς έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις 21 Ιουνίου 2006 ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου και η πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

spacer Η δωρεά του Ιδρύματος για τη δημιουργία πτέρυγας στο παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου από τον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου και την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη
spacer

Η δωρεά του Ιδρύματος για τη δημιουργία πτέρυγας στο παιδιατρικό ογκολογικό νοσοκομείο ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου από τον κ. Αντώνη Παπαδημητρίου και την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη

spacer

Με τη νέα ανθρωπιστική πρωτοβουλία του το Ίδρυμα διευρύνει την πολυετή δράση του στον χώρο της Υγείας και της κοινωνικής προσφοράς, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία ενός από τα πιο σύγχρονα ογκολογικά παιδιατρικά νοσοκομεία στον κόσμο. Το κτήριο θα ανεγερθεί σε έκταση στο Γουδί και η κεντρική μονάδα του αναμένεται να είναι έτοιμη σε περίπου δύο χρόνια. Μάλιστα, η νέα πτέρυγα θα λάβει το όνομα του επίτιμου αντιπροέδρου του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παύλου Ιωαννίδη.
Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι η συμμετοχή τού Ιδρύματος στον σκοπό θα είναι εκτός από οικονομική και ηθική και εξέφρασε την ευχή «η Ελπίδα να νικήσει για άλλη μια φορά».
Τη μεγάλη χαρά και συγκίνησή της για τη «συστράτευση ενός ανεκτίμητου συμμάχου», του Ιδρύματος Ωνάση, στον αγώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ για την ανέγερση του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου για παιδιά στην Ελλάδα, εξέφρασε η πρόεδρος του Σωματείου κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Προσφορά που, όπως τόνισε, έγινε με ευαισθησία και γενναιοδωρία, με ειλικρινές ενδιαφέρον, συνέπεια και πίστη στις αρχές τις οποίες υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια το Ίδρυμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Oι επίτιμοι αντιπρόεδροι του Ιδρύματος Ωνάση κ. Απόστολος Ζαμπέλας και κ. Παύλος Ιωαννίδης, το όνομα του οποίου θα δοθεί στην πτέρυγα του νοσοκομείου, με την πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ spacer
spacer

Oι επίτιμοι αντιπρόεδροι του Ιδρύματος Ωνάση κ. Απόστολος Ζαμπέλας και κ. Παύλος Ιωαννίδης, το όνομα του οποίου θα δοθεί στην πτέρυγα του νοσοκομείου, με την πρόεδρο της ΕΛΠΙΔΑΣ

spacer

«Τα έργα του Ιδρύματος Ωνάση», συνέχισε η κ. Βαρδινογιάννη, «διαπνέονται από ιδιαίτερη αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία και τον άνθρωπο, όπως ακριβώς τα οραματίστηκε ο ιδρυτής του, ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης. Έργα που προβάλλουν οικουμενικές αξίες και ιδανικά και αναδεικνύουν το Ίδρυμα Ωνάση σε έναν από τους σημαντικότερους φορείς πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης παγκοσμίως. Αποτελεί μεγάλη τιμή για την ΕΛΠΙΔΑ το γεγονός πως ο νέος μεγάλος στόχος της αγκαλιάζεται από τους άξιους συνεχιστές του σπουδαίου αυτού έργου και εντάσσεται σε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας.
»Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, με πρωτεργάτη τον πρόεδρό του, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου, μας εμψυχώνει να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη και κουράγιο τον αγώνα μας στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στις προσπάθειές μας. Για εμάς, αυτή η προσφορά αποτελεί μια ιστορική συνεργασία, που θεμελιώνει την αμοιβαία εκτίμηση και τη φιλία που συνδέει την ΕΛΠΙΔΑ με το Ίδρυμα.
»Δεν κρύβω πως όλο αυτό το διάστημα που συνεργάστηκα με τον κ. Παπαδημητρίου για να τον ενημερώσω σχετικά με την πρόοδο του Νοσοκομείου, διέκρινα σε όλη της τη διάσταση τη μεγάλη του ευαισθησία, την αγάπη του για τα παιδιά, καθώς και αρετές που φανέρωναν ένα μεγαλείο ψυχής. Το συνεχές του ενδιαφέρον, οι ιδέες και οι προτάσεις του, τα ενθαρρυντικά του λόγια και, τέλος, η πρόθεσή του να συμβάλει στην προσπάθειά μας, με στόχο να διευκολυνθεί το έργο μας και να συντομευθούν οι διαδικασίες, ώστε να κερδηθεί ακόμα περισσότερος χρόνος προς όφελος των άρρωστων παιδιών, άγγιξαν βαθιά την καρδιά μου», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή να γίνει παράδειγμα για όλους, και μέσα από αυτήν να γεννηθούν και άλλες καινούργιες ιδέες με τον ίδιο πανανθρώπινο σκοπό: την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο.

spacer
spacer spacer spacer spacer 20-21
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ