αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 31 spacer ΜAΡTΙΟΣ 2006
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer

Μουσική και λόγος

Με την προτροπή «Μη γυρίζεις μόνη σου στο δάσος» και σ’ ένα παραμυθένιο σκηνικό που στήθηκε στο κινηματοθέατρο «Τριανόν», γιόρτασε ο Σύνδεσμος Υποτρόφων την Αποκριά, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι διαθέτει το δυναμικό, για να διοργανώνει εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου με απήχηση στο ευρύτερο κοινό της πρωτεύουσας. Λεπτομέρειες και φωτογραφίες από την επιτυχημένη μουσική βραδιά, όπου πρωταγωνίστησαν η υψίφωνος Μαρία Μηλολιδάκη, η μεσόφωνος Άννα Παγκάλου και η πιανίστα Αφροδίτη Στυλιανίδου, θα δημοσιευθούν στο επόμενο τεύχος του ΑΩ. Eπίσης, πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του υποτρόφου καθηγητή Kλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Kαίμπριτζ κ. Pίτσαρντ Λώρενς Xάντερ στη Mεγάλη Aίθουσα Tελετών του Πανεπιστημίου Aθηνών.

Λήδα Μπουζάλη
spacer

Τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου θα έχουν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν το Σάββατο του Λαζάρου 15 Απριλίου 2006, στο πλαίσιο της καθιερωμένης μουσικής εκδήλωσης για το Πάσχα, με τη Ροζ Μαρί Κυπραίου σ’ ένα ρεσιτάλ τραγουδιού με έργα Μπαχ, Χάιντν, Ντβόρζακ, Γκουνό, Βάγκνερ, Χαίντελ και Μότσαρτ.
Eξάλλου, ο διακεκριμένος καθηγητής Βυζαντινολογίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου Ντίτερ Ράινς θα δώσει διάλεξη στις 4 Μαΐου 2006 στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Ο απολογισμός του πρώτου χρόνου της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση της Κυριακής 4ης Ιουνίου 2006.

ΜAΡTΙΟΣ 2006
Τέλος, η φετινή «ακαδημαϊκή χρονιά» θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2006 με τη μεγάλη συναυλία που θα διοργανωθεί στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του μουσικού Διονύση Μαλλούχου, και θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του επίτιμου προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση Στέλιου Παπαδημητρίου, με φόντο τη γενέτειρά του, την Αλεξάνδρεια.

 

 

ια πρώτη φορά η στήλη αυτή δεν θα καταγράψει επιτυχίες και χαρούμενες ειδήσεις του Συνδέσμου και του Ιδρύματος Ωνάση, αλλά θα μεταδώσει μια εξαιρετικά θλιβερή είδηση: το γεγονός του θανάτου του Επίτιμου Προέδρου του Ιδρύματος Στέλιου Παπαδημητρίου στις 23 Νοεμβρίου 2005.
Με βαθιά θλίψη σύσσωμο σχεδόν το Διοικητικό Συμβούλιο και πολλά μέλη του Συνδέσμου παραβρέθηκαν στην κηδεία του στις 25 Νοεμβρίου 2005 στην Αγία Φωτεινή Νέας Σμύρνης, στη σκιά του πανύψηλου κωδωνοστασίου που το Ίδρυμα Ωνάση ανέγειρε το 1999 πανομοιότυπο με εκείνο που υπήρχε κάποτε στη γενέτειρα του Αριστοτέλη Ωνάση, τη Σμύρνη.

Λήδα Μπουζάλη
spacer

Σε ένδειξη πένθους, ο Σύνδεσμος αποφάσισε να αναβάλει τη διοργάνωση των δύο εκδηλώσεων που είχε προγραμματίσει έως το τέλος του έτους: το ρεσιτάλ πιάνου της Ιφιγένειας Κατίκα και την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη μουσική βραδιά, που εφέτος θα φιλοξενούσε την υψίφωνο Ρόζυ Κυπραίου.
Μαζί με τις χριστουγεννιάτικες ευχές του ΑΩ για υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα, και μια επισήμανση: η φετινή ευχετήρια κάρτα που απεικονίζει τη Γέννηση και την οποία έστειλε ο Σύνδεσμος σε όλα τα μέλη του είναι έργο ενός υποτρόφου, του ζωγράφου Διονύση Καμπόλη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. Στόχος είναι να υπάρξει συνέχεια στην πρωτοβουλία αυτή και από άλλους εικαστικούς υποτρόφους, που τα έργα τους θα μεταφέρουν ευχές του Συνδέσμου στο μέλλον.

ΜAΡTΙΟΣ 2006
Από το νέο έτος οι δραστηριότητες του Συνδέσμου ξαναβρίσκουν τον κανονικό τους ρυθμό, με πρώτη την κοπή της πίττας, όπου παραδοσιακά παραβρισκόταν πάντοτε ο Στέλιος Παπαδημητρίου. Το ζεστό χαμόγελό του και τα λόγια με τα οποία πάντα μας εμψύχωνε, θα μας λείψουν...

Λήδα Μπουζάλη

Σημείωμα
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer 4
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ