αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 31 spacer ΜAΡTΙΟΣ 2006
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Επίτιμος διδάκτωρ
ο Στέλιος Παπαδημητρίου...

Ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα, μετά θάνατον, απονεμήθηκε σε μια μεγαλόπρεπη και συγκινητική τελετή στον Στέλιο Παπαδημητρίου, Επίτιμο Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, από το City University του Λονδίνου στις 16 Ιανουαρίου 2006.
Ήταν η πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του Πανεπιστημίου αυτού που απονεμήθηκε η ύψιστη ακαδημαϊκή διάκριση σε κάποιον που δεν βρίσκεται στη ζωή. Έτσι, πάνω σε μια άδεια πολυθρόνα, ανάμεσα στους ακαδημαϊκούς δασκάλους, ήταν ακουμπισμένη η τήβεννος που θα φορούσε ο Στέλιος Παπαδημητρίου, το τιμώμενο πρόσωπο...

Aπό αριστερά ο Pro Vice-Chancellor του City University καθ. Kώστας Γραμμένος, ο πρόεδρος του Iδρύματος κ. Aντώνης Παπαδημητρίου με τη μητέρα του Aλεξάνδρα και ο Vice-Chancellor καθ. David Rhind spacer
spacer

Aπό αριστερά ο Pro Vice-Chancellor του City University καθ. Kώστας Γραμμένος, ο πρόεδρος του Iδρύματος κ. Aντώνης Παπαδημητρίου με τη μητέρα του Aλεξάνδρα και ο Vice-Chancellor καθ. David Rhind

spacer

Πριν από 14 μήνες, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση της Συγκλήτου του City University να τιμήσει τον Στέλιο Παπαδημητρίου «για την προσφορά του στον άνθρωπο, τον πολιτισμό και τον κόσμο των επιχειρήσεων», κανείς δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι δεν θα παραλάμβανε ο ίδιος το δίπλωμα. Την τιμητική αναγνώριση παρέλαβε ο γιος του κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, εν ονόματι όλης της οικογένειας και της μητέρας του κ. Αλεξάνδρας Παπαδημητρίου, που παραβρέθηκε στην τελετή μαζί με τον επίτιμο αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Παύλο Ιωαννίδη.
«Η αναγόρευση του Στέλιου Παπαδημητρίου σε επίτιμο διδάκτορα των επιστημών, honoris causa, γίνεται», τόνισε στην προσφώνησή του ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Κώστας Γραμμένος, «γιατί ο εκλιπών, υπηρετώντας με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση τη νομική επιστήμη, κατόρθωσε να συνδυάσει την επιχειρηματική δεινότητα με την προσφορά στον άνθρωπο, στον πολιτισμό, στην παιδεία».
Ως επίσημος ομιλητής στην τελετή, κατά την οποία αποφοίτησαν περισσότεροι από εκατό νέοι επιστήμονες, ανάμεσά τους και πολλοί Έλληνες, ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη ζωή του πατέρα του, ο οποίος ποτέ δεν κάμφθηκε από τις αντιξοότητες, αλλά με πείσμα και αποφασιστικότητα υπηρέτησε τους σκοπούς που από τη νεότητά του είχε επιλέξει.
Η παιδεία του, η βαθιά καλλιέργειά του, η ελληνομάθειά του, η αγάπη του για τις αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, στάθηκαν οι μόνοι οδηγοί της καριέρας του δίπλα στον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά και στο «τιμόνι» του Ιδρύματος.
«Γιατί», όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, «στη ζωή αυτό που μετράει είναι να βγεις στον δρόμο και να θέλεις να αναμετρηθείς με τις δυσκολίες, έχοντας πάντα στο νου σου την Ιθάκη. Αυτή την Ιθάκη που αποτύπωσε στους στίχους του ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής “που κι αν φτωχική την βρεις, δεν σε γέλασε, γιατί σου έδωσε το ωραίο ταξίδι”».

spacer
spacer spacer spacer spacer 14
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ