αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 30 spacer ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
δραστηριότητες Yποτρόφων
spacer

Ε spacer spacer spacer Ι spacer spacer spacer Κ spacer spacer spacer Α spacer spacer spacer Σ spacer spacer spacer Τ spacer spacer spacer Ι spacer spacer spacer Κ spacer spacer spacer Α
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Εσθήρ Λέμη
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Εσθήρ Λέμη

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2005, στο κάστρο Σαντ Έλμο της Νάπολης, η υπότροφος Εσθήρ Λέμη παρουσίασε σε μεταμεσονύκτια συναυλία το έργο «Συναισθηματική Τεχνολογία: Κόκκινος Κύκλος», εκπροσωπώντας την Ελλάδα στον Μουσικό Τομέα της 12ης Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου. Πρόκειται για μια ηχητική εγκατάσταση, όπου μελωδικά μέρη εναλλάσσονται με στιγμές «χορευτικού» θορύβου σ’ έναν ρυθμικό άξονα. Το πρώτο μέρος του τίτλου αναφέρεται στην κατασκευή μιας μουσικής ηλεκτρονικής που έχει στόχο τη συγκίνηση, ενώ το δεύτερο αναφέρεται στην εικόνα, που, αν και πιο δυνατό μέσο για να αφηγηθεί, πρέπει να σταθεί δεύτερη για να μην παρερμηνεύσει την αφηρημένη δύναμη που δημιουργεί η μουσική διαδικασία.
Η Λέμη εργάζεται και πειραματίζεται με τα πολυμέσα, πιστεύοντας στον συνδυασμό των τεχνών και στην ανταλλαγή στοιχείων από τη μια τέχνη στην άλλη. Το 2003 είχε λάβει και πάλι μέρος στη Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών με την ιδιότητα της εικαστικού δημιουργού, ενώ φέτος συμμετέχει και ως συνθέτης. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου, τις οποίες ολοκλήρωσε το 2003. Τον επόμενο χρόνο πήρε πτυχίο Σύνθεσης από τον ΩΜΕΑ στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις, συναυλίες και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της έχουν παραγγελθεί για να παρουσιαστούν και να ηχογραφηθούν στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, Πάτρα 2006.

spacer
spacer
spacer
Επιστροφή στις δραστηριότητες υποτρόφων >
spacer
spacer spacer spacer spacer 15-23
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ