αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 29 spacer ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2005
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Eυχές του Συνδέσμου προς το νέο Προεδρείο του Iδρύματος
Kαλορίζικοι!
Mε ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης χαιρετίζει την εκλογή του νέου Προεδρείου του Ιδρύματος. Το πηδάλιο ανέλαβαν οι κύριοι Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος και Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωάννης Ιωαννίδης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γεώργιος Ζαμπέλας, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. .

spacer
Άνθρωποι νέοι, με πολύπλευρη κατάρτιση και ειδικές γνώσεις, είναι και οι τρεις ιδιαίτερα επιτυχημένοι επαγγελματίες. Εκτός από την καταξίωση στο γνωστικό τους αντικείμενο έχουν μακροχρόνια ενασχόληση και εμπειρία σε διεθνή κλίμακα τόσο στην διαχείριση μεγάλων οικονομικών μεγεθών σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στην προβολή πολιτιστικών αγαθών. Εργάζονται για το Ίδρυμα, ο κάθε ένας για σχεδόν είκοσι χρόνια, και συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Ιδρύματος από το 1988-1990. Η ανάδειξή τους στην ηγεσία αποτελεί εγγύηση επιτυχημένης συνέχειας ενός φορέα παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας που συστηματικά προβάλλει την ελληνική δημιουργικότητα και διαδίδει τον ελληνικό πολιτισμό.

Η στιγμή είναι αποφασιστικής σημασίας, γιατί οι νεοεκλεγέντες παραλαμβάνουν την σκυτάλη από ανθρώπους ξεχωριστούς που υλοποίησαν το όραμα του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Αριστοτέλη Ωνάση και δημιούργησαν τις στέρεες εκείνες δομές και προϋποθέσεις, οι οποίες, μεταξύ άλλων, υποστήριξαν, ηθικά και υλικά, την κρίσιμη στιγμή, την αρχή της σταδιοδρομίας μας, επιστημονικής, καλλιτεχνικής ή αθλητικής. Για αυτό και θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη από μέρους μας να μην εκφράσουμε, με την ευκαιρία του παρόντος και την απέραντη ευγνωμοσύνη μας προς το απελθόν Προεδρείο, ελάχιστη αναγνώριση του έργου που επετέλεσε την τελευταία τριακονταετία.

Όλοι εμείς οι 4.500 Έλληνες και αλλοδαποί υπότροφοι, η ζωντανή απόδειξη της συμβολής του Ιδρύματος στην ανάπτυξη της έρευνας, της επιστήμης, της τέχνης και του αθλητισμού, αποτελούμε την προέκτασή του στην κοινωνία, την πλατειά λαϊκή βάση του που μετέχει πνευματικά της κληρονομιάς του Αριστοτέλη Ωνάση. Σε κάθε σύγγραμμα, ερευνητικό έργο ή καλλιτεχνική δημιουργία των υποτρόφων γίνεται ειδική μνεία αυτής της ιδιαίτερης σχέσης.

Κατά τη διάρκεια λήψης της υποτροφίας, αργότερα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου ή των ειδικών προγραμμάτων που έχουν θεσπιστεί για εμάς, είχαμε την ευκαιρία και την δυνατότητα συχνής προσωπικής επαφής με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Συχνότερη επικοινωνία είχαμε με τους νεότερους εξ αυτών που ήδη ανέλαβαν το Προεδρείο, τόσο λόγω εγγύτητας της ηλικίας, όσο και λόγω επανειλημμένων συνεργασιών. Έχουμε λοιπόν ιδία αντίληψη της αξιοσύνης τους και της αδιάλειπτης προσφοράς τους στην ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Με το αυξημένο ενδιαφέρον, το κριτικό πνεύμα και την υπευθυνότητα που αρμόζει στους συμμετέχοντες της πνευματικής κληρονομιάς του Αριστοτέλη Ωνάση, τους καλωσορίζουμε μέσα από την καρδιά μας και τους ευχόμαστε να είναι καλορίζικοι και σιδεροκέφαλοι. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια των προκατόχων τους και σύντομα να αποδειχθούν «πολλῷ κάρρονες».

Και από τη θέση μας αυτή, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υποτρόφων, τολμάμε να «ψηφίσουμε» και εμείς θετικά υπέρ του νέου Προεδρείου του Ιδρύματος, έστω και αν δεν έχουμε τέτοιο θεσμικό ρόλο.

Ελπίζουμε πάντως, με κίνδυνο να χαρακτηρισθούμε εγωιστικοί, ότι τα νέα αυξημένα καθήκοντα δεν θα μειώσουν την προνομιακή φροντίδα που έχουν επιδείξει για τον Σύνδεσμο.

Ιωάννα Κονδύλη
Πρόεδρος Δ.Σ. Συνδέσμου Υποτρόφων
Λέκτορας Nομικής Σχολής Πανεπιστημίου Aθηνών

spacer
spacer spacer spacer spacer 10-11
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ