αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 27 spacer MAPTIOΣ 2005
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer

Σημαντικοί επισκέπτες, αξιόλογοι ομιλητές

Μετά από την ενδιαφέρουσα διάλεξη του κ. Δημήτρη Λιάππη με θέμα την «Επικοινωνία επιχείρησης και δικηγόρου κατά την προετοιμασία συμβάσεων», που δόθηκε στον Σύνδεσμο Υποτρόφων στις 17 Μαρτίου 2005, η Νομική Επιστήμη παραχώρησε τη θέση της στην Αρχιτεκτονική, μέσω ενός διακεκριμένου εκπροσώπου της, που υπηρετεί την Τέχνη αυτή προβάλλοντας παράλληλα και την Ελλάδα εδώ και χρόνια στο εξωτερικό.

Λήδα Μπουζάλη
spacer

Πρόκειται για την διάλεξη στις 7 Απριλίου 2005 του ομογενούς καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη πρύτανη της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σαιντ Λούις, ο οποίος έχει ασχοληθεί με την τοπική αρχιτεκτονική των οικισμών των νησιών του Αιγαίου σε σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά τους. Ο κ. Μιχαηλίδης βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών του Ιδρύματος Ωνάση προς αλλοδαπούς ερευνητές και πανεπιστημιακούς.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται, εξάλλου, η άφιξη στην Αθήνα του κ. Μάικλ Λιουέλιν Σμιθ, πρώην πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα (1996-1999), ως προσκεκλημένου του Ιδρύματος Ωνάση. Με την ιδιότητα του ερευνητή της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας θα δώσει διάλεξη τον Μάιο με θέμα τη ζωή και το πολύπλευρο έργο του Δημητρίου Βικέλα, ως ποιητή, μεταφραστή έργων του Σαίξπηρ, επιχειρηματία, ευεργέτη και προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

MAPTIOΣ 2005
spacer

Ο κ. Λιουέλιν Σμιθ είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Σαιντ Άντονυ της Οξφόρδης και διπλωμάτης καριέρας, με θητεία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Από το 2000 είναι πρόεδρος του Βρετανικού Ινστιτούτου στο Παρίσι, μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και αντιπρόεδρος της Βρετανικής Σχολής στην Αθήνα.
Όπως κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων προγραμματίζει την καθιερωμένη πασχαλινή εκδήλωση για το Σάββατο του Λαζάρου με την υπότροφο Άννα Aλεξοπούλου σε ρεσιτάλ τραγουδιού.

Λήδα Μπουζάλη

Σημείωμα
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer 4
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ