αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 27 spacer MAPTIOΣ 2005
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
ειδήσεις του Ιδρύματος
spacer
spacer
spacer

Ενόψει της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ίδρυσή του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προχώρησε στην παραγωγή ψηφιακού δίσκου εικόνας (DVD) με θέμα τις συλλογές και το έργο του, με τη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση..

spacer spacer spacer Tο Mουσείο Kυκλαδικής Tέχνης
σε ψηφιακό δίσκο εικόνας
spacer

O δίσκος, διαρκείας 45 λεπτών, περιλαμβάνει ψηφιακή περιήγηση στους χώρους του Μουσείου και παρουσιάζει την ιστορία της συλλογής, τους ιδρυτές του Μουσείου, τα τμήματα, τις εκδηλώσεις και το σκεπτικό που διέπει τις δραστηριότητές του.

spacer Στη συνέντευξη Tύπου, από δεξιά, ο κ. Δημήτρης Aναγνωστόπουλος, ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, η κ. Nτόλλη Γουλανδρή, ο κ. Xρήστος Zαχόπουλος και ο κ. Nικόλαος Σταμπολίδης
spacer

Στη συνέντευξη Tύπου, από δεξιά, ο κ. Δημήτρης Aναγνωστόπουλος, ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, η κ. Nτόλλη Γουλανδρή, ο κ. Xρήστος Zαχόπουλος και ο κ. Nικόλαος Σταμπολίδης

spacer

Το DVD παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Σταθάτου με ομιλητές την πρόεδρο του Ιδρύματος Νικολάου Π. Γουλανδρή κ. Ντόλλη Γουλανδρή, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Στέλιο Παπαδημητρίου, τον διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κ. Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού κ. Χρήστο Ζαχόπουλο και τον σκηνοθέτη του έργου κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο.

Tο DVD είναι «η περίληψη της ταυτότητας του μουσείου», είπε ο διευθυντής του μουσείου καθηγητής κ. Nικόλαος Σταμπολίδης, και ταυτοχρόνως «διαβατήριο του μουσείου για το εξωτερικό». Αποτελεί ένα σύγχρονο επικοινωνιακό μέσο για να γνωρίσει κανείς το Μουσείο μέσα σε 45 λεπτά.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην «ιδιαίτερη αδυναμία» του Ιδρύματος Ωνάση προς το Mουσείο Kυκλαδικής Tέχνης, που, όπως είπε, οφείλεται όχι μόνο στη φυσική γοητεία της κ. Γουλανδρή, αλλά και στο σημαντικό έργο που επιτελεί το μουσείο. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Γουλανδρή έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Ωνάση για τον Πολιτισμό το 1997.

«Πραγματικό πνευματικό κέντρο, με πλούσια δραστηριότητα, θαυμάσια και αναντικατάστατη», χαρακτήρισε το μουσείο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλος.

Για την παραγωγή συνεργάστηκαν ο κ. Δημήτρης Παυλόπουλος στη διεύθυνση φωτογραφίας, ο κ. Αλέξανδρος Σπάθης στο μοντάζ και η κ. Κατερίνα Διδασκάλου στην αφήγηση. Την εποπτεία της παραγωγής είχε ο κ. Σταμπολίδης και την επιμέλεια των κειμένων οι κ.κ. Ελένη Παπαδημητρίου, Χριστίνα Βατσέλλα και Μαρίνα Πλατή.

Φωτογραφίες: Αφοί Αναγνωστόπουλου Ο.Ε - Φώτο Πρες

spacer
spacer spacer spacer spacer 19
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ