αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 27 spacer MAPTIOΣ 2005
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
Βράβευση του Ιδρύματος Ωνάση
O πρόεδρος του Iδρύματος κ. Στέλιος Παπαδημητρίου παραλαμβάνει τον χρυσό κότινο από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Eλληνοαιγυπτιακής Φιλίας κ. Σπυρίδωνα Kαμαλάκη
spacer

O πρόεδρος του Iδρύματος κ. Στέλιος Παπαδημητρίου παραλαμβάνει τον χρυσό κότινο από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Eλληνοαιγυπτιακής Φιλίας κ. Σπυρίδωνα Kαμαλάκη

O Σύνδεσμος Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας βράβευσε το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και τον πρόεδρό του κ. Στέλιο Παπαδημητρίου για τη συμβολή του στη διάδοση του ελληνοαιγυπτιακού πολιτισμού, στο πλαίσιο ειδικής τελετής στις 8 Φεβρουαρίου 2005 στην Παλαιά Βουλή.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπυρίδων Θ. Καμαλάκης εξήρε το πλούσιο κοινωφελές έργο που επιτελεί το Ίδρυμα Ωνάση και τη δράση του προέδρου του και επέδωσε στον κ. Στ. Παπαδημητρίου τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις του Συνδέσμου Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας: προς το Ίδρυμα Ωνάση τον χρυσό κότινο, που περικλείει μια χρυσή μικρογραφία της προσόψεως του νεοκλασικού κτηρίου της λεωφόρου Αμαλίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία Αθηνών του Ιδρύματος, και προς τον πρόεδρό του το βαρύτιμο περιδέραιο με την όψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο απονέμεται σε προσωπικότητες διεθνούς κύρους. Τα βραβεία ήταν σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από το εργαστήριο του Αιγυπτιώτη χρυσοχόου Δ. Χανιώτη.

Όπως τόνισε ο κ. Καμαλάκης, η απόφαση της βράβευσης ελήφθη γιατί το Κοινωφελές Ίδρυμα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας μας, μέσω υποτροφιών, χορηγιών και δωρεών προς το ελληνικό Δημόσιο και προς πολλούς πανεπιστημιακούς και πολιτιστικούς φορείς, καθώς και προς τον απόδημο ελληνισμό.

spacer Aπό δεξιά, ο κ. Aντώνης Παπαδημητρίου, ο κ. Eυθύμιος Σουλογιάννης, η κ. Aλεξάνδρα και ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, ο κ. Γκαμάλ Xέλμι, ο κ. Σπυρίδων Kαμαλάκης, ο κ. Aντώνης Γαβριηλίδης και ο κ. Bασίλιος Bελής
spacer

Aπό δεξιά, ο κ. Aντώνης Παπαδημητρίου, ο κ. Eυθύμιος Σουλογιάννης, η κ. Aλεξάνδρα και ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου, ο κ. Γκαμάλ Xέλμι, ο κ. Σπυρίδων Kαμαλάκης, ο κ. Aντώνης Γαβριηλίδης και ο κ. Bασίλιος Bελής

spacer

Στο πολυσχιδές έργο του Κοινωφελούς Ιδρύματος και στην προσωπικότητα και επαγγελματική πορεία του τιμώμενου προέδρου του κ. Παπαδημητρίου πλάι στον αείμνηστο Αριστοτέλη Ωνάση αρχικά και στο πηδάλιο του Ιδρύματος Ωνάση στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στη διάρκεια ομιλίας του ο καθηγητής κ. Ευθύμιος Σουλογιάννης. Ιδιαίτερα σημείωσε τις χορηγίες του Ιδρύματος προς τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, καθώς και για την ανέγερση αγάλματος του έφιππου Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια.

O κ. Στέλιος Παπαδημητρίου μίλησε για τα νεανικά του χρόνια στην Aλεξάνδρεια spacer
spacer

O κ. Στέλιος Παπαδημητρίου μίλησε για τα νεανικά του χρόνια στην Aλεξάνδρεια

Από την πλευρά του ο κ. Παπαδημητρίου –στο πρόσωπο του οποίου τιμήθηκε και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Ωνάση– ευχαρίστησε θερμά τον Σύνδεσμο Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας για την εξαιρετική τιμητική διάκριση και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τις αναμνήσεις του από τα νεανικά χρόνια της ζωής και των νομικών σπουδών του στην Αλεξάνδρεια. «Η Μεσόγειος που από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν γέφυρα μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδος, αποτελεί φραγμό», είπε στην ομιλία του ο κ. Παπαδημητρίου. «Μένει να γίνουν πολλά στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτών φίλων χωρών προς όφελος και των δύο. Οι καιροί πάντοτε αλλάζουν και οι λαοί αποκτούν αργά αλλά σταθερά τη γνώση τους ή μάλλον την αυτογνωσία τους. Ο πολιτισμικός τομέας είναι εκείνος που θα ανοίξει τη λεωφόρο της προόδου στον νου και στις καρδιές των ανθρώπων», τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου και κατέληξε: «Καιρός είναι να ετοιμασθούμε όλοι να υποδεχθούμε θετικά τους νέους καιρούς και να συνεργασθούμε ξεκινώντας από τον πολιτισμικό τομέα, χωρίς να αγνοούμε και τον οικονομικό, για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας, Έλληνες και Αιγυπτίους».

Ο Σύνδεσμος Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια, έχει βραβεύσει μεταξύ άλλων τον Αιγύπτιο νομπελίστα Ναγκίμπ Μαχφούζ, τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας στρατηγό Μαχγκούμπ και την Βιβλιοθήκη Αλεξανδρείας, της οποίας το βραβείο είχε παραλάβει η πρόεδρος, και πρώτη κυρία της Αιγύπτου, κ. Σουζάνα Μουμπάρακ.

Φωτογραφίες: Αφοί Αναγνωστόπουλου Ο.Ε - Φώτο Πρες

spacer
spacer spacer spacer spacer 14-15
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ