αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 27 spacer MAPTIOΣ 2005
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer
δραστηριότητες Yποτρόφων
spacer

Ε spacer spacer spacer Ι spacer spacer spacer Κ spacer spacer spacer Α spacer spacer spacer Σ spacer spacer spacer Τ spacer spacer spacer Ι spacer spacer spacer Κ spacer spacer spacer Α
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Λία Πέτρου
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer
Λία Πέτρου
Η υπότροφος Λία Πέτρου συμμετείχε στην έκθεση Visions 2005, που διοργάνωσε τον Φεβρουάριο 2005 η Αίθουσα Τέχνης «Καππάτος» στο ξενοδοχείο Athens Imperial. Τριάντα ένας επιμελητές εκθέσεων και ιστορικοί Τέχνης επέλεξαν από έναν καλλιτέχνη ή μια ομάδα καλλιτεχνών ο καθένας, που παρουσιάστηκαν σε 31 δωμάτια του ξενοδοχείου, δημιουργώντας έργα ειδικά για αυτή την έκθεση.

Η Λία Πέτρου, παρουσιάζοντας το έργο της, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ιαπωνία, με εντυπωσίασε ο γιαπωνέζικος τρόπος χειρομέτρησης, που ξεκινά με τα δάκτυλα να διπλώνουν προς τα μέσα (1, 2, 3, 4, 5), ενώ μετά ξεδιπλώνουν προς τα έξω (6, 7, 8, 9, 10), αντίθετα δηλαδή με τον δυτικό τρόπο. Φωτογράφισα Ιάπωνες να μετρούν και άρχισα να συγκεντρώνω πολλές διαφορετικές και συχνά απρόβλεπτες χειρονομίες. Για τη συμμετοχή μου στην έκθεση Visions 2005 στην Αθήνα, το έργο αποτελείται από έξι τηλεοράσεις τοποθετημένες στο δωμάτιο 338 του ξενοδοχείου, το οποίο λειτουργεί ως χωνευτήρι γεωγραφικών, πολιτισμικών και προσωπικών συντμήσεων». Το συγκεκριμένο έργο έχει σαφείς εννοιολογικές αναφορές (ο τεχνητός χρόνος του έργου σε αντιπαράθεση με τον πραγματικό χρόνο που βιώνουμε) και εντάσσεται σε μια προσπάθεια προσέγγισης ενός διαφορετικού (πολιτισμικού, εθνογραφικού, προσωπικού) τρόπου ανάγνωσης και αντιμετώπισης της πραγματικότητας, που εκλαμβάνει τον καλλιτέχνη ως ανθρωπολόγο.

Πτυχιούχος του Κεντρικού Κολεγίου Τεχνών Αγίου Μαρτίνου (Central St. Martins College of Art) ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στο τμήμα Γλυπτικής του Βασιλικού Κολεγίου Καλών Τεχνών (Royal College of Art) του Λονδίνου. Στη συνέχεια, επίσης με υποτροφία του Ιδρύματος, συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης CCA Kitakyushu στην Ιαπωνία. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Τουρκία και την Ιαπωνία.

spacer
spacer
spacer
Επιστροφή στις δραστηριότητες υποτρόφων >
spacer
spacer spacer spacer spacer 7-13
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ