αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 26 spacer ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2004
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer

Προκηρύξεις Υποτροφιών 2005-2006

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το 28ο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές και Μετεκπαιδεύσεις στο Eξωτερικό. Θα χορηγηθούν συνολικά 80 υποτροφίες. Προϋποθέσεις υποβολής αιτήσεων: 1) Επιστήμες: O ελάχιστος απαιτούμενος βαθμός πτυχίου για σπουδές επιπέδου Master είναι 7,50. Για διδακτορικές σπουδές απαιτείται βαθμός τουλάχιστον 8,00 και μεταπτυχιακό δίπλωμα επιπέδου Master με Άριστα ή διάκριση. Εάν δεν μεσολαβούν σπουδές επιπέδου Master, απαιτείται βαθμός 8,50. 2) Μετεκπαιδεύσεις ιατρών: Δίνονται υποτροφίες μέγιστης διάρκειας 18 μηνών. Ελάχιστος απαιτούμενος βαθμός πτυχίου: 7,50. Όριο ηλικίας: 40 έτη. 3) Τέχνες: Γίνονται δεκτές αιτήσεις σε όλους τους τομείς για μεταπτυχιακές σπουδές πανεπιστημιακού επιπέδου ή για βελτίωση τεχνικής. Όριο ηλικίας: 35 έτη.

Θα χορηγηθούν, επίσης, 60 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε ελληνικά ΑΕΙ, τα οποία παρέχουν οργανωμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών Α΄ και Β΄ κύκλου, εγκεκριμένα από το YΠEΠΘ. Προκηρύσσονται, ακόμη, τα ειδικά προγράμματα υποτροφιών για τα παιδιά ναυτικών και υπαλλήλων του Oμίλου Ωνάση, για τα παιδιά αξιωματικών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και για τους Oλυμπιονίκες και τα παιδιά τους. Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων θα δίδονται στους ενδιαφερομένους από τη Γραμματεία του Τμήματος Υποτροφιών (Αισχίνου 4, τηλ. 210-3713050-4) κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη και ώρες 11:00-14:00.

Προκηρύχθηκε, τέλος, το 11ο Πρόγραμμα Ερευνητικών Χορηγιών και Εκπαιδευτικών Υποτροφιών προς Αλλοδαπούς. Πληροφορίες και έντυπα αιτήσεων παρέχονται καθημερινά από τη Γραμματεία του Tμήματος Yποτροφιών προς Aλλοδαπούς (Aισχίνου 7, τηλ. 210-3713000).

spacer
spacer
spacer

Eιδικό Πρόγραμμα Χορηγιών & Ενισχύσεων 2005-2006

Το Ίδρυμα Ωνάση προκηρύσσει το 8ο Ειδικό Πρόγραμμα Χορηγιών και Ενισχύσεων των μελών τού Συνδέσμου Υποτρόφων, ακαδημαϊκού έτους 2005-2006, για τις εξής δραστηριότητες: 1) Βράβευση και έκδοση μελέτης (κατά προτίμηση διδακτορικής διατριβής), η οποία θα πρέπει να έχει εκπονηθεί την τελευταία τριετία, να έχει κριθεί ως άριστη, να έχει λάβει τιμητική διάκριση, να έχει γίνει αποδεκτή προς έκδοση από έγκριτο εκδοτικό οίκο και να είναι έτοιμη προς έκδοση. Το βραβείο είναι χρηματικό και καλύπτει το κόστος εκδόσεως του βιβλίου μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ. 2) Επιχορήγηση δύο ερευνητικών προγραμμάτων (με συμμετοχή ενός ή περισσότερων μελών του Συνδέσμου). Oι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στο σχετικό κλάδο και κύριοι ερευνητές του προτεινόμενου προγράμματος. Η έρευνα θα πρέπει να διεξάγεται στην Ελλάδα. Ανώτατο ύψος χρηματοδοτήσεως ανά ερευνητικό πρόγραμμα: 15.000 ευρώ ετησίως. Μέγιστη διάρκεια: 24 μήνες. 3) Επιχορήγηση επιστημονικού συνεδρίου ή σημαντικής καλλιτεχνικής εκδηλώσεως (με συμμετοχή ενός ή περισσότερων μελών του Συνδέσμου).

spacer
spacer
spacer
Το πλήρες κείμενο των παραπάνω προκηρύξεων βρίσκεται στον κόμβο του Ιδρύματος: www.onassis.gr., και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Ιανουαρίου 2005.
spacer
spacer spacer spacer spacer 5
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ