αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 25 spacer ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer

Eκδηλώσεις έως το τέλος της χρονιάς

Έναν χρόνο μετά από την παρουσίαση των πρακτικών του εξαιρετικά επιτυχημένου διήμερου συνεδρίου για τον σύγχρονο έντεχνο χορό, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων προχωρεί στην επόμενη εκδοτική πρωτοβουλία του.

Λήδα Μπουζάλη

Πρόκειται για την έκδοση σε μικρό, καλαίσθητο τόμο της ομιλίας του διαπρεπούς θεολόγου, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Oξφόρδης και Επισκόπου Διοκλείας Καλλίστου Γουέαρ με θέμα την «Επίδραση της Φιλοκαλίας στη Δύση και την Ανατολή».

O Επίσκοπος Κάλλιστος είχε επισκεφθεί την Αθήνα την άνοιξη του 1998 ως προσκεκλημένος του Συνδέσμου Υποτρόφων και είχε δώσει διάλεξη στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής. Η παρουσίαση αυτής της εκδόσεως θα πραγματοποιηθεί στις 25 Oκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία του ιδίου του Επισκόπου Καλλίστου.

Kατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου προγραμματίστηκαν άλλες τρεις εκδηλώσεις έως το τέλος του έτους: μία επιστημονική διάλεξη και δύο μουσικές συναντήσεις. Συγκεκριμένα, ο Δρ Oφθαλμολογίας Δημήτριος Βάββας, διευθυντής του Τμήματος Τραυματισμών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, θα δώσει διάλεξη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος. Κάτοχος πτυχίου Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Μακγκίλ του Καναδά, ο Δρ Βάββας εκπόνησε διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και μετεκπαιδεύθηκε στο Κέντρο Ιατρικής της Βοστώνης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Σεπτέμβριος 2004
spacer

Με ιδιαίτερη χαρά θα φιλοξενήσει ο Σύνδεσμος και τέσσερις αξιόλογους σολίστες: O Γιώργος Λαζαρίδης στο πιάνο και ο Χρήστος Γρίμπας στο βιολοντσέλο θα συμπράξουν σε μια συναυλία για τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, ενώ ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος και η μεσόφωνος Αγγελική Καθαρίου, δύο σολίστ με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία, έχουν αναλάβει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία, με την οποία θα αποχαιρετήσει ο Σύνδεσμος το 2004.

Λήδα Μπουζάλη

Σημείωμα
spacer
spacer
spacer
spacer
spacer spacer spacer spacer 4
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ