αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 24 spacer ΙΟΥΝΙΟΣ 2004
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
ειδήσεις του Ιδρύματος
spacer
spacer
spacer

Eγκαινιάστηκε στις 25 Μαρτίου 2004 η Καρδιολογική Κλινική «Αλέξανδρος Ωνάσης» του Κρατικού Ιατρικού Πανεπιστημίου του Ερεβάν της Αρμενίας, η οποία έλαβε ως δωρεά από το Ίδρυμα Ωνάση τον αντικατασταθέντα βιοϊατρικοτεχνολογικό εξοπλισμό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

spacer spacer spacer Eγκαίνια Kαρδιολογικής Kλινικής
«Aλέξανδρος Ωνάσης» στο Eρεβάν
spacer

Στην τελετή των εγκαινίων, που καλύφθηκε δημοσιογραφικά από πολλά τοπικά έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, παρέστησαν από την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παύλος Ιωαννίδης, ο συντονιστής του Καρδιολογικού Τομέα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Διονύσιος Κόκκινος, καθώς και ο πρέσβης της Ελλάδας στην Aρμενία κ. Αντώνης Βλαβιανός. Σημαντική ήταν η εκπροσώπηση της αρμενικής κυβερνήσεως από τους υπουργούς Παιδείας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πολιτισμού και από τη σύζυγο του υπουργού Εξωτερικών κ. Οσκανιάν. Την τελετή παρακολούθησαν, επίσης, πολλοί εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, επιστημονικοί και άλλοι πανεπιστημιακοί φορείς.

spacer O αντιπρόεδρος του Iδρύματος κ. Παύλος Iωαννίδης στην κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της Kαρδιολογικής Kλινικής «Aλέξανδρος Ωνάσης»
spacer

O αντιπρόεδρος του Iδρύματος κ. Παύλος Iωαννίδης στην κοπή της κορδέλας των εγκαινίων της Kαρδιολογικής Kλινικής «Aλέξανδρος Ωνάσης»

spacer

Την ευγνωμοσύνη τους προς το Ίδρυμα εξέφρασαν όλοι οι ομιλητές, τονίζοντας ότι η δωρεά αυτή αντικατοπτρίζει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που συνδέουν τον ελληνικό και τον αρμενικό λαό. Σημείωσαν, ακόμη, ότι με αυτή την προσφορά του Ιδρύματος η Αρμενία απέκτησε ένα σύγχρονο κέντρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, όπου θα εφαρμόζεται επεμβατική καρδιολογία (καθετηριασμοί, διάνοιξη στενώσεων κ.λπ.). Ο εξοπλισμός που βασίζεται στη σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους. Απώτερη φιλοδοξία είναι να καταστεί το Ερεβάν κέντρο καρδιολογικών επεμβάσεων, που θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους της Αρμενίας, αλλά και πολίτες όλων των χωρών της ευρύτερης περιοχής, από τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία.

Επιπλέον, επισημάνθηκε η οικονομική σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας. Με την αξιοποίηση του Καρδιολογικού Κέντρου «Αλέξανδρος Ωνάσης» το ασφαλιστικό σύστημα της Αρμενίας θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους, αφού οι ασθενείς μέχρι σήμερα πραγματοποιούσαν αυτές τις επεμβάσεις υποχρεωτικά στο εξωτερικό.

spacer
spacer spacer spacer spacer 13
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ