αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 23 spacer ΜΑΡΤΙΟΣ 2004
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

Πωλητήριο και καφέ στο Αίθριο
του Oλυμπιακού Πύργου

Mα ανεξάντλητη πηγή δώρων και αναμνηστικών, αντιγράφων από περίφημους θησαυρούς που φυλάσσονται σε ελληνικά μουσεία, άρχισε πρόσφατα να λειτουργεί στο κτήριο του Ιδρύματος Ωνάση Νέας Υόρκης. Πωλητήριο και καφέ στο Αίθριο του Oλυμπιακού Πύργου

Το πωλητήριο αντιγράφων και αντικειμένων από μουσεία της Eλλάδας στεγάζεται στο Αίθριο του Oλυμπιακού Πύργου, στην Πέμπτη Λεωφόρο στο Μανχάτταν, και η δημιουργία του εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια του θυγατρικού Ιδρύματος για την προώθηση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την κορδέλα των εγκαινίων κόβουν από αριστερά ο Aντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παύλος Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόδουλος Πασσιαρδής, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Στέλιος Παπαδημητρίου και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Απόστολος Ζαμπέλας. spacer
Την κορδέλα των εγκαινίων κόβουν από αριστερά ο Aντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παύλος Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόδουλος Πασσιαρδής, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Στέλιος Παπαδημητρίου και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Απόστολος Ζαμπέλας.
spacer

Στις προθήκες του το κοινό θα βρει πιστά αντίγραφα εκθεμάτων από ελληνικά μουσεία, όπως του Μουσείου Μπενάκη και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς και αντικείμενα εμπνευσμένα από ανάλογα έργα τέχνης, όπως γλυπτά, αγγεία, ειδώλια, ανάγλυφα, εικόνες, νομίσματα, κεραμικά και τοιχογραφίες.

Υπάρχουν επίσης δημιουργίες βασισμένες στη μεταγενέστερη ελληνική τέχνη και παράδοση, όπως κοσμήματα, εκδόσεις, δίσκοι ακτίνας με παραδοσιακή μουσική και κατάλογοι εκθέσεων.

Πωλητήριο και καφέ στο Αίθριο του Oλυμπιακού Πύργου  Χάρις στη δημιουργία του Πωλητηρίου, που εγκαινιάστηκε στις 21 Oκτωβρίου 2003, το αμερικανικό κοινό και όλοι οι επισκέπτες του Ωνάσειου Πολιτισμικού Κέντρου έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρακολουθήσουν τις αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται εκεί, αλλά και να προμηθευτούν αντικείμενα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, και μορφωτικής αξίας.

Το πωλητήριο θα συντονίζει τις δραστηριότητές του με τις εκάστοτε εκθέσεις και εκδηλώσεις του Ωνάσειου Πολιτισμικού Κέντρου. Είναι ανοικτό Τρίτη έως Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του Ωνάσειου Πολιτισμικού Κέντρου, περισσότεροι από 55.000 επισκέπτες έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του.

Εξάλλου, σύντομα θα λειτουργήσει στο Αίθριο του Oλυμπιακού Πύργου –το οποίο κοσμείται με εξαιρετικής πιστότητας και ιστορικής αξίας αντίγραφα του 19ου αιώνα των μαρμάρων του Παρθενώνα– ένα κομψό καφέ, που θα συμπληρώσει την ατμόσφαιρα και τη ζωντάνια του χώρου και θα επιτρέψει στους επισκέπτες του να ολοκληρώσουν την πολιτιστική τους περιήγηση με μιαν ανάπαυλα στο φιλικό περιβάλλον του.

spacer
spacer spacer spacer spacer 26-27
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ