αΩ spacer spacer spacer ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ spacer ΤΕΥΧΟΣ 22 spacer ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2003
Επιστροφή στην σελίδα των Περιεχομένων Επικοινωνία
spacer
spacer
spacer
spacer spacer

H παρουσίαση των πρακτικών
του Συνεδρίου για τον Xορό

Σε έναν καλαίσθητο, κομψό τόμο 144 σελίδων
κυκλοφόρησαν τα Πρακτικά του Συνεδρίου με θέμα
«Η Τέχνη του Χορού σήμερα: Εκπαίδευση,
παραγωγή, παράσταση» που διοργάνωσε
ο Σύνδεσμος Υποτρόφων στις 9 και 10 Νοεμβρίου 2002
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην οποία παραβρέθηκαν καλλιτέχνες του Χορού, υπότροφοι, μέλη του Συνδέσμου και εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Εκ μέρους του Ιδρύματος Ωνάση ο Γραμματέας κ. Αντώνης Παπαδημητρίου χαιρέτησε την έκδοση των πρακτικών, υπενθυμίζοντας ότι το Ίδρυμα υποστηρίζει κάθε αξιόλογη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων. Σκοπός του συνεδρίου, όπως σημείωσε, ήταν να ενισχύσει τη δυναμική πορεία του χορού στην Ελλάδα, οδηγώντας σε πρωτοποριακές ιδέες και λύσεις. Η Ωνάσειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα αποτελέσει στο μέλλον ιδανικό χώρο, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενεί ανάλογες διοργανώσεις.

Πρακτικά του Συνεδρίου με θέμα: «Η Τέχνη του Χορού σήμερα: Εκπαίδευση, παραγωγή, παράσταση»Στο πλαίσιο της παρουσίασης των πρακτικών, η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιωάννα Κονδύλη αναφέρθηκε στον ρόλο και τις δραστηριότητες του Συνδέσμου Υποτρόφων και η υπεύθυνη διοργάνωσης του συνεδρίου Κάτια Σαβράμη έκανε τον απολογισμό της διήμερης διοργάνωσης. Όπως τόνισε, «η μεγάλη προσέλευση, που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, επιβεβαίωσε το πόσο απαραίτητη ήταν μια τέτοια συνάντηση. Μέσα σε δύο απογεύματα γεμάτα διαλέξεις και παραστάσεις, ο στόχος ήταν να θιγούν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα που αφορούν τον χορό και να ξεκινήσει μια συζήτηση που να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για εμβάθυνση στα θέματα του χορού».

Στην παρουσίαση των πρακτικών μίλησε και ο γνωστός χορογράφος Χάρης Μανταφούνης, εκ των ομιλητών του συνεδρίου, ο οποίος ανέφερε ότι μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας η Τέχνη του χορού στην Ελλάδα παρουσίασε θεαματική άνθιση από τη δεκαετία του '90 και μετά. Τα τελευταία χρόνια, όπως είπε, υπάρχουν άνθρωποι με θεωρητική κατάρτιση, που σπούδασαν στο εξωτερικό και άρθρωσαν τον δικό τους λόγο. Μάλιστα οι Έλληνες σπουδαστές στο εξωτερικό έχουν πολύ καλή φήμη. «Η χώρα μας διαθέτει το έμψυχο υλικό, χρειάζεται όμως συμπαραστάτη το κράτος», τόνισε ο κ. Μανταφούνης. Και κατέληξε με μια νήξη στην έλλειψη συνεργασίας που παρατηρείται μεταξύ των ανθρώπων του Χορού, όπου «ο καθένας παίζει το δικό του παιχνίδι», και με την ευχή «να βρούμε το κουράγιο να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ενωμένοι».

Λήδα Mπουζάλη

spacer
spacer spacer spacer spacer 16
spacer
spacer
spacer
| ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ | ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ | ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ