ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ Τεύχος 21 / Ιούνιος 2003
Επιτυχίες
Ο

  μηχανικός μεταλλείων-μεταλλουργός Κωνσταντίνος Κομνίτσας εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αποφοίτησε από το Ε.Μ.Π. το 1983 και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1988 από το Τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π. με θέμα "Εκχύλιση λατεριτών με θειϊκό οξύ υπό πίεση". Την περίοδο 1985-87 έλαβε υποτροφία για την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής από το Ίδρυμα Ωνάση.

Κωνσταντίνος ΚομνίτσαςΕξάλλου, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνέχισε με μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, στη βιοτεχνολογία στο αντικείμενο "Βιο-επεξεργασία δυσκατέργατων χρυσοφόρων μεταλλευμάτων". Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο ίδιο Πανεπιστήμιο και από το 1992 και στο Εργαστήριο Μεταλλουργίας του Ε.Μ.Π., ενώ το διάστημα 1999-2002 ήταν επισκέπτης καθηγητής (Π.Δ. 407/80) στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, με αντίστοιχες παρουσιάσεις σε συνέδρια, είναι συνεκδότης του περιοδικού European Journal of Mineral Processing and Environmental Protection και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Mineral Engineering.

Ο Κ. Κομνίτσας είναι αξιολογητής προτάσεων ερευνητικών έργων στην Ε.Ε. (DG XII), στο Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας της Κύπρου, στη Γ.Γ.Ε.Τ. και στο Υπ.Ε.Π.Θ. Από το 2002 είναι εθνικός εμπειρογνώμων σε θέματα συμβολαίων της Ε.Ε., καθώς και εθνικός εκπρόσωπος στην οριζόντια δράση του 6ου Προγράμματος Πλαισίου "Ολοκλήρωση και Ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας".

Ιωάννης Παπαθανασίου
Ο

  μουσικολόγος-παλαιογράφος Ιωάννης Παπαθανασίου εξελέγη τον Ιούλιο του 2002 Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Παβία (Scuola di Paleografia e Filologia Μusicale) απ' όπου απέκτησε πτυχίο Μουσικολογίας με έπαινο και μεταπτυχιακό δίπλωμα Παλαιογραφίας και Μουσικής Φιλολογίας. Το 1994, υπό την εποπτεία του J. Raasted, αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης-Institut for Graesk og Latinsk. Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της διδακτορικής του διατριβής έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μελέτη της βυζαντινής και της δυτικής νευματικής σημειογραφίας έως τον 14ο αιώνα.

Α

ντοχή σε μακρολίδες κλινικών στελεχών Streptococcus pyogenes στην περιοχή της Θεσσαλίας" ήταν το θέμα ανακοίνωσης η οποία βραβεύθηκε στο 20ό Εθνικό Συνέδριο Μικροβιολογίας - 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας που έγινε στην Αθήνα τον Μάρτιο 2002 από ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετείχε και ο υπότροφος Δρ Φανούριος Κόντος. Συμμετείχαν, επίσης, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Βιοπαθολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Α. Μανιάτης καθώς και οι κκ. Ε. Πετεινάκη, Α. Πραττή και Α. Κουτρουμπέλη.

Δρ Φανούριος ΚόντοςΠτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κ. Κόντος εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο Πανεπιστήμιο με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τον Απρίλιο 2002 έλαβε μέρος με δύο εργασίες στο 12ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών που έγινε στο Μιλάνο. Από τον περασμένο Οκτώβριο εργάζεται με απόσπαση στο Βιοχημικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Δ. Αττικής "Αττικόν".

Τ

ρεις συνυπότροφοι συμμετείχαν στην εννεαμελή Τεχνική Επιτροπή του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που προκήρυξε το Δίκτυο Αρχιτεκτονικής της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας με θέμα "Εφήμερες κατασκευές στην Αθήνα" για το 2004. Πρόκειται για τους αρχιτέκτονες Λίνα Στεργίου, Νίκο Αναστασόπουλο και την designer Θεοδώρα Μάντζαρη-Κίντελ, οι οποίοι μαζί με τα υπόλοιπα έξι μέλη της τεχνικής επιτροπής του διαγωνισμού κλήθηκαν να επεξεργαστούν τις 1279 συμμετοχές που υποβλήθηκαν από 54 χώρες. Οι εφήμερες κατασκευές είναι κινητά ή λυόμενα αρχιτεκτονικά στοιχεία, περιστασιακού και προσωρινού χαρακτήρα, αλλά υψηλής αισθητικής, που είναι απαραίτητα για κάθε μεγάλη διοργάνωση.
Η Λίνα Στεργίου είναι πτυχιούχος του Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακές σπουδές στο Pratt Institute των Η.Π.Α., επίκουρη καθηγήτρια και επιστημονική συνεργάτιδα του Τμήματος Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.
Ο Νίκος Αναστασόπουλος είναι διπλωματούχος του Ε.Μ.Π. με μετεκπαίδευση στο Yale School of Architecture, και διδάσκει στο New School for Social Research και στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη.
Η Δώρα Μάντζαρη-Kίντελ έχει σπουδάσει στη Σχολή Βακαλό, στο Ravensbourne College of Design and Communication στο Λονδίνο και στο Royal College of Art με Μ.Α. στον τομέα Graphic Design & Art Direction. Είναι υπεύθυνη για την Εικόνα και Ταυτότητα της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες "Αθήνα 2004".

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ
Προηγούμενη σελίδαΑρχήΕπόμενη Σελίδα