ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ
Τεύχος 20 / Δεκέμβριος 2002

Πρόσωπο της Xρονιάς ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου

Σε "Πρόσωπο της Χρονιάς" ανέδειξε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Στέλιο Παπαδημητρίου το Αμερικανικό Ίδρυμα για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό (ΑΙΕΓΠ) σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2002 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ο

   κ. Παπαδημητρίου παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της κεντρικής διοίκησης του ΑΙΕΓΠ Δρ Χρήστο Τσόκο για την εξαιρετική προσφορά του στην προώθηση του ελληνικού Πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο και, μεταξύ άλλων, για την υποστήριξη προγραμμάτων για την Εκπαίδευση, την Υγεία, την κοινωνική προσφορά και το Περιβάλλον.
Όπως τόνισαν τα μέλη του ΑΙΕΓΠ, η προσφορά του Προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση στην ανθρωπότητα είναι ανεκτίμητης αξίας. Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας κατόρθωσε να ξεχωρίσει για το ήθος του, ενώ με τη φιλανθρωπική του δράση βελτίωσε τη διαβίωση χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

O Πρόεδρος του Iδρύματος κ. Στέλιος Παπαδημητρίου παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της κεντρικής διοίκησης του AIEΓΠ κ. Xρήστο Tσόκο, ενώ παρεβρίσκονται οι Aντιπρόεδροι του Iδρύματος κ. Παύλος Iωαννίδης και κ. Aπόστολος Zαμπέλας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι στη διάρκεια της δικής του προεδρίας, στο Ίδρυμα υπήρξε υποστήριξη πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών σε 15 χώρες, δημιουργία βιβλιοθήκης Ωνάση που σήμερα μετρά πάνω από 9.000 τίτλους, χορήγηση υποτροφιών σε άνω των 3.000 φοιτητών, καθώς και ίδρυση σχολείων, βρεφοκομείων και οικονομική ενίσχυση μουσείων, σεμιναρίων και πολιτιστικών εκθέσεων.
"Καμία ηγεσία δεν μπορεί να είναι επιτυχής εάν δεν έχει την ολόπλευρη συμπαράσταση και τη στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται μαζί της", τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπαδημητρίου. Και κατέληξε: "Εγώ ευτύχησα να έχω πολύτιμους συνεργάτες και φίλους".

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρώτου ετήσιου ακαδημαϊκού συνεδρίου της ΑΙΕΓΠ, με θέμα "Η σημασία της Ελληνικής Παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης".

Συμμετείχαν διαπρεπείς ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διοργανώθηκαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέματα σχετικά με τη σπουδαιότητα της εκπαιδευτικής αποστολής του Ελληνισμού σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ αυτών που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, ο αντιπρέσβυς των Η.Π.Α. κ. Μάικλ Κλέβερλι, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι από τον παγκόσμιο επιστημονικό χώρο.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ