Mουσικός Xειμώνας

Μ

ελωδικά τελειώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων το 2002 και ξεκινά τη νέα χρονιά διοργανώντας ρεσιτάλ και βραδιές μουσικής με δικούς του ανθρώπους, καταξιωμένους στον καλλιτεχνικό χώρο τους.

Σ

τις 5 Δεκεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον διακεκριμένο σολίστ πιάνου Βασίλη Τσαμπρόπουλο σε ένα απολαυστικό ρεσιτάλ, με έργα Σοπέν. Με σπουδές στο Ωδείο του Παρισιού, στη Διεθνή Μουσική Ακαδημία του Ζάλτσμπουργκ και στη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, και με διεθνείς διακρίσεις, έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες και έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ευρώπη.

Η

  μεγάλη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στο νεοκλασικό κτήριο της λεωφόρου Αμαλίας μέσα σε μια θερμή γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), ο Βασίλης Λύκος (βιολοντσέλο) και η Μαρία Μοσχίδου (πιάνο) ερμήνευσαν έργα Bruch, Schumann, Debussy, Verdi, Sarasate και Brahms.

Σ

υνεχίζοντας τον κύκλο μουσικής δωματίου ο Σύνδεσμος έχει προγραμματίσει για τις 15 Ιανουαρίου 2003 ρεσιτάλ πιάνου της Βίνιας Τσόπελα, με έργα Μότσαρτ, Σοπέν και Χατζιδάκι. Με σημαντική διεθνή καριέρα η Βίνια Τσόπελα αναγνωρίζεται ως μία από τις εξοχότερες καλλιτέχνιδες της γενιάς της. Είναι επίσης Καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

Μ

ετά από την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συνδέσμου στα τέλη Ιανουαρίου θα ακολουθήσει τον Φεβρουάριο μουσική βραδιά με την πιανίστα Στέλλα Περράκη, απόφοιτο της Μουσικής Ακαδημίας του Ανόβερου με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μουσική Ακαδημία του Φράιμπουργκ.

Π

ρόθεση του Συνδέσμου Υποτρόφων είναι να διευρυνθεί ο θεσμός ώστε οι μουσικές βραδιές να περιλαμβάνουν και συναυλίες μουσικής δωματίου με μικρά σύνολα, αντλώντας συντελεστές από το πλουσιότατο δυναμικό νέων ανθρώπων της μουσικής που περιλαμβάνονται στις τάξεις των υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

Λ. Μ.

ΤΕΥΧΟΣ 20 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002
Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o Aποτελέσματα 5ου ειδικού προγράμματος χορηγιών & ενισχύσεων 2002-2003
o Eκδηλώσεις του Συνδέσμου
o Επιτυχίες
o Δραστηριότητες Υποτρόφων
 
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
o Tο Ίδρυμα μεγάλος ευεργέτης του KE.Σ.O.
o 8ο Πρόγραμμα Eρευνητικών Xορηγιών & Eκπαιδευτικών Yποτροφιών προς Aλλοδαπούς
o Πρόσωπο της Xρονιάς ο κ. Στέλιος Παπαδημητρίου
  ΣΥΝΕΔΡΙΟ
o H τέχνη του χορού σήμερα: Eκπαίδευση, παραγωγή, παράσταση
 
  ΣYNENTEYΞH
o Tρεις σπουδαίοι θεωρητικοί του Xορού μιλούν στο AΩ
της Λήδας Mπουζάλη
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
o Διεθνείς διαγωνισμοί χορογραφίας και μουσικής σύνθεσης για χορό 2005
o Oι Έλληνες πέρα από το Aιγαίο: από τη Mασσαλία έως την Άπω Aνατολή
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ
o Iατρική και Mουσική
της Iωάννας Kονδύλη
  ΒΙΒΛΙΑ
o Δημήτρης I. Kυρτάτας
Iερείς και προφήτες: H παραγωγή και η διαχείριση του δόγματος στον πρώιμο χριστιανισμό

του Γιώργου Kαλόφωνου
o Βιβλιογραφικό Δελτίο
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ