ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ Τεύχος 19 / Ιούλιος 2002
Επιτυχίες
Η
 Αθηνά Κούρτη βραβεύτηκε τον Δεκέμβριο 2001 από την Ακαδημία Αθηνών για την εκπόνηση της εργασίας "Understanding the timing of H.I.V. transmission from mother to infant"(Διευκρίνιση του χρόνου μεταδόσεως του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας από τη μητέρα στο νεογνό). Το βασικό της εύρημα ήταν ότι η μετάδοση του ιού γίνεται κατά κανόνα σε όψιμο στάδιο της κύησης, πράγμα σημαντικό για τη διαμόρφωση πολιτικής στη φαρμακευτική αγωγή και τη διαδικασία του τοκετού και της πρόληψης.
Η κ. Κούρτη είναι παιδίατρος και λοιμωξιολόγος. Τελείωσε την Ιατρική Αθηνών με Άριστα και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ και στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι. Ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και τη Λοιμωξιολογία στις Η.Π.Α. Από το 2001 είναι καθηγήτρια Παιδιατρικής στον τομέα HIV-AIDS του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων (G.D.C.) στην Ατλάντα των Η.Π.Α. Έχει βραβευθεί από πολλά επιστημονικά ιδρύματα και το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Νέου Ερευνητή από την Αμερικανική Ακαδημία Μικροβιολογίας.
Ο
  βιολιστής Δημήτρης Χανδράκης εξελέγη επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικής Τέχνης της Βιέννης, απ' όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα Σολίστ. Ο Δημήτρης Χανδράκης έχει διδάξει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και είναι εξάρχων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ