ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΩ
Τεύχος 19 / Ιούλιος 2002
Eπίσκεψη του Nέλσον Mαντέλα στο Ίδρυμα
Στο Ίδρυμα Ωνάση ο Νέλσον Μαντέλα, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο κ. Στ. Παπαδημητρίου, τους αντιπροέδρους κ. Απ. Ζαμπέλα και Π. Ιωαννίδη, από τον δικηγόρο του κ. Γ. Μπίζο και από τον πρέσβη της Ελλάδας στη Νότιο Αφρική κ. Ι. Οικονομίδη.
T

ο Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης επισκέφθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, φιλειρηνιστής Νέλσον Μαντέλα, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα μας τον Ιούνιο, και δήλωσε θαυμαστής του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο μεγάλος ηγέτης μίλησε με λόγια θερμά τόσο για το Ίδρυμα Ωνάση, το σημαντικό κοινωφελές έργο του οποίου έδειξε ότι γνωρίζει καλά, όσο και για τον ιδρυτή του "τον ξακουστό στα πέρατα του κόσμου Αριστοτέλη Ωνάση", όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά και για τα παιδιά του Χριστίνα και Αλέξανδρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Μαντέλα με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Στέλιο Παπαδημητρίου και τους Aντιπροέδρους κ. Απόστολο Ζαμπέλα και κ. Παύλο Ιωαννίδη ετέθησαν οι βάσεις για τη συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση με το επίσης γνωστό για την ανθρωπιστική του δράση Ίδρυμα Μαντέλα, το οποίο εδρεύει στη Νότιο Αφρική και στοχεύει στη βοήθεια άπορων παιδιών. Ο κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων, αφού οι ανθρωπιστικοί τους στόχοι είναι κοινοί.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ