Nέα πνοή μετά τις εκλογές

M

ε ανανεωμένο κατά έξι πρόσωπα το δυναμικό του ξεκινά τη διετή θητεία του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Υποτρόφων. Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Μαΐου, αλλά και την εσωτερική ψηφοφορία που διεξήχθη κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. στις 31 Μαΐου, η σύνθεσή του διαμορφώνεται ως εξής: πρόεδρος επανεξελέγη η νομικός Ιωάννα Κονδύλη, αντιπρόεδρος Α' εξελέγη ο καρδιολόγος Δημήτρης Τσίγκας, αντιπρόεδρος Β' η αρχαιολόγος Καλλιόπη Χρηστοφή, γενικός γραμματέας παρέμεινε ο βυζαντινολόγος Γιώργος Καλόφωνος, ειδικός γραμματέας εξελέγη ο βιολόγος Γιώργος Τριανταφυλλίδης, ταμίας ο χημικός Παναγής Μαρκέτος και αναπληρωτής ταμίας ο φυσικός-ερευνητής Πολύκαρπος Φαλάρας.

M

έλη του 15μελούς Συμβουλίου επανεξελέγησαν οι: Νίκος Αγγελής (νομικός), Γιώργος Βλάχος (αρχιτέκτων), Ευρυπίδης Λουκής (φυσικός), Λήδα Μπουζάλη (δημοσιογράφος) και Γιάννης Ρούσσος (αρχιτέκτων-μουσειολόγος), ενώ περιελήφθησαν και τα εξής νέα μέλη: ο μουσικός Έντυ Καλογερόπουλος (φαγκότο), ο φιλόλογος Iωάννης Πετρόπουλος και η χορογράφος-χορεύτρια Κατερίνα Σαβράμη.

Ε

ξάλλου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης η πρόεδρος Ιωάννα Κονδύλη έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, σημειώνοντας την επιτυχία των ποικίλων δραστηριοτήτων που έχουν καθιερωθεί, όπως φαίνεται και από την αθρόα προσέλευση και συμμετοχή μελών του Συνδέσμου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι δύο μουσικές εκδηλώσεις: η μουσική βραδιά των Χριστουγέννων με παραδοσιακά κάλαντα και μικρασιατικά τραγούδια υπό τη διεύθυνση του Σωκράτη Σινόπουλου και η πασχαλινή βραδιά κλασικής μουσικής με έργα Μπετόβεν, Μπραμς και Γκλίνκα με τους Μαριέλλα Κεσσίσογλου (κλαρινέτο), Μαρίνα Μπούζα (πιάνο) και Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο). Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε επίσης η ημερίδα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών με θέμα "Η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ" και με διακεκριμένους ομιλητές (Παναγιώτης Αλεξάκης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Βασιλική Πέννα και Δέσποινα Σχοινά).

Σ

το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά εικαστική έκθεση, στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασαν τα έργα τους 17 καλλιτέχνες-υπότροφοι Η κ. Κονδύλη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον καταξιωμένο θεσμό των διαλέξεων που συνεχίστηκαν με πλούσια, ενδιαφέρουσα θεματολογία και με εκλεκτούς ομιλητές: τον Ιρανό καθηγητή Hekmat M. Salehi για τη σουφική ποίηση, τον Αμερικανό καθηγητή John W. Berry με θέμα την προσαρμογή των μεταναστών σε νέο περιβάλλον, ... συνέχεια >>

ΤΕΥΧΟΣ 16 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2001
Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o Δωρεές Ανθρωπισμού
o Εκδηλώσεις του Συνδέσμου
o Διεθνή Θεατρικά Βραβεία 2001
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o Δραστηριότητες Υποτρόφων
 
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ
o Η Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ
του Κων/νου Αποστολόπουλου
 
o Τέχνης Παλμοί:
Εικαστική Έκθεση στο ΩΚΚ

της Λήδας Μπουζάλη
  ΑΡΘΡΟ
o Ο έρως ως τρόπος ύπαρξης
στην περσική σουφική ποίηση

του Hekmat Molla Salehi
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
o Nεότερη Eλληνική Tέχνη
στη Nέα Yόρκη

της Iωάννας Bετσοπούλου
 
o Aπό την Σαντορίνη
στην Nέα Yόρκη

της Iωάννας Kονδύλη
o Πρόγραμμα Διαλέξεων &
Mουσικών Eκδηλώσεων
Θυγατρικού Iδρύματος (H.Π.A.)
Άνοιξη-Kαλοκαίρι 2001
  ΒΙΒΛΙΑ
o Aλέξανδρος Mαραζάκης-Aινιάν,
Όμηρος και Aρχαιολογία
της Kαλλιόπης Xρηστοφή
o Βιβλιογραφικό Δελτίο
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ