Πλούσιες εκδηλώσεις την 'Ανοιξη

Ο

 Σύνδεσμος Υποτρόφων μάς έχει πλέον συνηθίσει σε εκπλήξεις, εφόσον η διαρκής προσπάθεια για την ανοδική πορεία του αποτελεί συνειδητή επιλογή, ελάχιστη απόδειξη της βαθειάς ευγνωμοσύνης των μελών του προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης που μας συμπαραστάθηκε ηθικά και υλικά στα πρώτα δύσκολα βήματα της σταδιοδρομίας μας, επιστημονικής, καλλιτεχνικής ή αθλητικής.

Μ

ε χαρά διαπιστώνουμε ότι το παρόν τεύχος του Ενημερωτικού Δελτίου ΑΩ είναι εικοσασέλιδο. Είναι δηλαδή υπερδιπλάσιο από την πρώτη του έκδοση. Πλουσιότερη ύλη, περισσότερες ειδήσεις, ανταποκρίσεις, άρθρα. Επιπλέον υπάρχει και σε ψηφιακή μορφή στο Διαδίκτυο.

Σ

τις 28 Μαρτίου, στις 18.30, γίνεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών η μεγάλη ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου με θέμα "Η Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ". Συμμετέχουν οι καθηγητές Παναγιώτης Αλεξάκης, πρόεδρος του Xρηματιστηρίου Aξιών Aθηνών, με θέμα "Η Ελληνική Οικονομία στη ζώνη του Ευρώ: Προκλήσεις και Προοπτικές" και Ναπολέων Μαραβέγιας, πρόεδρος του Eθνικού Iδρύματος Aγροτικής Έρευνας, με θέμα "Ιστορική αναδρομή στη δημιουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Νομίσματος", Βασιλική Πέννα, Nομισματολόγος-Bυζαντινολόγος, με θέμα "Σταθμοί στην εξέλιξη του ενοποιημένου νομίσματος από την Αρχαιότητα έως τον Μεσαίωνα" και Δέσποινα Σχοινά, Nομικός Σύμβουλος στην Tράπεζα της Eλλάδος, με θέμα "Το νομικό πλαίσιο της εισαγωγής του Ευρώ στην Ελλάδα".

Τ

ην 5η Απριλίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος, τρεις νέοι καλλιτέχνες θα μας προσφέρουν μουσική βραδυά. Θα παίξουν οι Mαριέλλα Kεσσίσογλου (κλαρινέτο), Mαρίνα Mπούζα (πιάνο) και Χρήστος Γρίμπας (βιολοντσέλλο).

Σ

τις 25 Απριλίου ο Γάλλος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Πασκάλ Τιερσύ θα δώσει διάλεξη με θέμα "Αριστοφάνης: οι άνθρωποι, οι μύθοι και οι θεοί".

Ε

πίσης τον προσεχή Μάιο θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδέσμου.

 
Ιωάννα Κονδύλη


ΤΕΥΧΟΣ 15 - ΜΑΡΤΙΟΣ 2001
Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o Εκδηλώσεις του Συνδέσμου
o Τέχνης Παλμοί
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o Επιτυχίες
o Δραστηριότητες Υποτρόφων
 
  ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
o Λαμπρά εγκαίνια στη Νέα Υόρκη
o Βραβεία για την Ενωμένη Ευρώπη
την Τέχνη και τη Γη

της Λήδας Μπουζάλη
o Νέος κύκλος σεμιναριακών διαλέξεων
o Δωρεά προς την Ε.Μ.Α.Κ.
 
o Ελπιδοφόρα μηνύματα από το Ω.Κ.Κ.
  ΑΡΘΡΟ
o "Παγκοσμιοποίηση" και ελληνικός
πολιτισμός: Η πολιτική σκέψη και
πράξη σε μία "ανοικτή" κοινωνία

της Μαρίας Μαγγιώρου
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ
o Σερ Στήβεν Ράνσιμαν (1903-2000)
του Γιώργου Καλόφωνου
 
  ΒΙΒΛΙΑ
o Μπετίνα Ντάβου,
Οι διεργασίες της σκέψης στην
εποχή της πληροφορίας
o Βιβλιογραφικό Δελτίο
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ