Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Πιστοί στο ραντεβού μας και φέτος
ΓΡΑΦΕΙ Η ΟΛΓΑ ΣΚΙΑΔΗ
   

Κάθε χρόνο η χώρα μας συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον του παγκόσμιου αθλητισμού με τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη, κάθε ηλικίας, έρχονται στην Ελλάδα για να τιμήσουν την κλασική διαδρομή των 42 χλμ αλλά και τους αγώνες των 10 χλμ και 5 χλμ. Πέρα από αυτούς όμως, πιστοί στο ραντεβού τους για ακόμη μία χρονιά ήταν και οι χιλιάδες Έλληνες αθλητές που πάντα μας εκπλήσσουν και μας συγκινούν με την προσπάθειά τους. 

Η συμμετοχή χιλιάδων δρομέων σε αυτό το ιδιαίτερου ιστορικού και πολιτισμικού συμβολισμού αθλητικό γεγονός, τον Μαραθώνιο της Αθήνας, προκαλεί ευχάριστα και ελπιδοφόρα συναισθήματα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ανάμεσα σε αυτούς και η ομάδα μας, η ομάδα του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, που με τα μέλη της κατάφερε, έπειτα από συστηματική προπόνηση, να εκπροσωπήσει επάξια τον Σύνδεσμο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. 

Με πολλή όρεξη και ανεβασμένη διάθεση συμμετείχαμε στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, έχοντας στο μυαλό μας τις συμβουλές του εξαιρετικού προπονητή μας Αλέξανδρου Δημητριάδη. Η μέρα καθαρή και ηλιόλουστη, οι δρόμοι γεμάτοι με κάθε ηλικίας φίλους του αθλητισμού να εμψυχώνουν τους αθλητές και μουσικές μπάντες να δίνουν ρυθμό στους δρομείς. Σε αυτήν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, τα μέλη της ομάδας, με αρχηγό τον ακούραστο συντονιστή μας Νώντα Μπικάκη, αθληθήκαμε, αγωνιστήκαμε και απολαύσαμε τη συμμετοχή μας, κάνοντας την υπέρτατη προσπάθεια να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Όχι όμως μόνο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, στα οποία και φέτος αφιερώσαμε τη συμμετοχή της ομάδας μας. Η μαγεία του αθλητισμού, του εθελοντισμού και της προσφοράς αγάπης!

Και επειδή μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, ο φωτογράφος μας, ο Χρήστος Καβαλιώτης, φρόντισε με τη μηχανή του να αποτυπώσει όλη την ένταση, την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό μας και να κρατήσει ζωντανή την ανάμνηση της συμμετοχής μας αλλά και της επιτυχημένης προετοιμασίας μας. Μιας συμμετοχής που αποτυπώθηκε και θα μείνει με τα πιο έντονα χρώματα στο μυαλό μας μέχρι την επόμενη χρονιά, με την προσδοκία να τα καταφέρουμε και πάλι να ζήσουμε αυτή την υπέροχη εμπειρία όλοι μαζί.

Να ευχηθούμε συγχαρητήρια σε όλους μαζί αλλά και σε καθέναν και καθεμία ξεχωριστά, αναφέροντας, πρώτους από όλους, τους δρομείς της υπέρτατης προσπάθειας αντοχής των 42 χλμ:

Καπερώνης Ηλίας και Μαστροθεόδωρος Ελευθέριος.

Στη συνέχεια, τους αθλητές των δύσκολων 10 χλμ:

Αναγνωστόπουλος Θεόδωρος, Βαφειαδάκη Ελισάβετ, Γκρίμπα Ευαγγελία, Γκρους Στεφανία, Δελλής Γιώργος, Δόκα Μαρία, Μπιζάνη Έρη, Καραλής Νικόλαος, Κοντόπουλος Γιώργος, Νικολόπουλος Αλέξανδρος, Οικονόμου Φίλιππος, Σπυράκου Ελένη, Τζωάννου Βανέσσα, Χασαπόπουλος Άγγελος, Χασιώτη Ευθυμία, Χατζημανωλάκης Παναγιώτης.

Και, τέλος, τους αθλητές των γρήγορων 5 χλμ:

Αγρίτη Θέκλα, Αρχοντίκη Τίνα, Βασσιλάκης Δημήτρης, Βογιατζή Μαρία-Ελένη, Γεροντοπούλου Βίκυ, Γκούντρα Μαργαρίτα, Δέμπελη Αριστέα, Ζενιώδη Ζωή, Ζώρζου Αθηνά, Ματσανίκα Μαρίνα, Μόσχου Μαριλίτα, Μπικάκης Επαμεινώνδας-Ιωάννης, Παπαγεωργίου Χριστίνα, Πατσαλιά Αρετή, Πολίτη Πανωραία, Σκιάδη Όλγα, Στεργίου Νικόλαoς, Τσάκαλος Αντώνης, Φράγκος Αναστάσιος.

Ευχή και προτροπή να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που του χρόνου θα φτάσουμε στη γραμμή τερματισμού της μαγικής ατμόσφαιρας του Καλλιμάρμαρου και θα μοιραστούμε τις μοναδικές αυτές στιγμές τόσο των αγώνων του Μαραθωνίου όσο και άλλων αθλητικών διοργανώσεων!


(Η Όλγα Σκιάδη είναι χημικός μηχανικός, MSc in Environmental Tech.)


(Φωτογραφίες: Χρήστος Καβαλιώτης.)

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας