Πάρτι στο λαμπερό γαλάζιο του Ble Azure
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
   

Μία ακόμη χρονιά ποικίλων δραστηριοτήτων του Συνδέσμου έφτασε στο τέλος της. Επιστέγασμά της αποτέλεσε το καλοκαιρινό πάρτι στις 15 Ιουλίου. Οι υπεύθυνοι του Συνδέσμου δεν θα μπορούσαν να έχουν επιλέξει καταλληλότερο καλοκαιρινό στέκι γι’ αυτή την εκδήλωση: Ble Azure, στην παραλία του Αλίμου, έναν χώρο καταπράσινο και συνάμα δίπλα στο κύμα.

Η εκδήλωση ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθούν υπότροφοι από όλα τα επιστημονικά και καλλιτεχνικά πεδία, να γνωριστούν καλύτερα, να ανταλλάξουν απόψεις για τις δράσεις του Συνδέσμου, αλλά και να κάνουν μια γενικότερη, χαλαρή κουβέντα. Φυσικά, η διασκέδαση δεν απουσίαζε από την εκδήλωση. Η κατάλληλα επιλεγμένη μουσική, σε επιμέλεια της Claudia Matola του Pepper Radio, προδιέθεσε αρκετούς από τους παρευρισκομένους να χορέψουν, ενώ παράλληλα στον χώρο προσφέρονταν γευστικά κοκτέιλ και street food.

Το πάρτι, όμως, είχε και παιχνίδι, μια πραγματική έκπληξη για όσους ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην επίλυση γρίφων. Κατασκευές με αρκετά λουκέτα επάνω τους, τα οποία οι παίκτες έπρεπε να ανοίξουν με συγκεκριμένη σειρά, χρησιμοποιώντας τις διάφορες πληροφορίες και ενδείξεις που δίνονταν με κάθε άνοιγμα. Οι ομάδες δεν άργησαν να συσταθούν και το παιχνίδι ξεκίνησε! Χρειάστηκε να επιστρατευθούν η λογική και η κριτική σκέψη, η φαντασία, αλλά και μερικές φορές η βοήθεια από τους συντονιστές του παιχνιδιού όταν τα πράγματα δυσκόλευαν, προκειμένου να τελειώσει ένας γύρος παιχνιδιού.

Πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, και οι υπότροφοι με τις παρέες τους αρχίζουν σιγά σιγά να αποχωρούν, έχοντας μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις μιας, ομολογουμένως, πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης. Άλλωστε, είχε επιτευχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο στόχος του Συνδέσμου, να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των μελών του, προκειμένου να υποστηρίξουν, με τη σειρά τους, τις διάφορες δράσεις του, οι οποίες έχουν ως απώτερο σκοπό την προώθηση της γνώσης και του πολιτισμού προς την κοινωνία.


(Ο Νίκος Στεργίου είναι τοπογράφος μηχανικός, απασχολούμενος στον χώρο των τεχνικών έργων.)


(Φωτογραφίες: all4mat.gr)

Κάντε κλικ επάνω στις εικόνες για μεγέθυνση

Κορυφή της σελίδας